Deze Eindhovense dierenarts is landelijk in het nieuws en wel hierom

Door Manon Swinkels 22 maart 2019

Dit is echt leuk! Dierenziekenhuis Eindhoven is volop in het nieuws met de actie Beat the Vet! Dierenartsen én dieren met overgewicht vechten samen tegen de overtollige kilo’s. En dat doen ze door tegen elkaar te strijden.

Wist je dat ongeveer 35% van de huisdieren te kampen heeft met overgewicht? Dat zijn er behoorlijk veel. En net als bij ons mensen is dat niet gezond. Ook bij viervoeters veroorzaakt het verschillende gezondheidsklachten, zoals suikerziekte of problemen met gewrichten. Omdat de medewerkers van Dierenziekenhuis Eindhoven ook wel wat kilootjes kwijt kunnen zijn ze de strijd aangegaan met een groep katten, honden en één konijn.

Volop in het nieuws

Een superleuke en vooral gezonde actie die niet onopgemerkt bleef. NPO Radio5 en Radio2, Hart van Nederland, Radio 538 en RTL Nieuws hebben er aandacht aan besteed. Stijn en zijn collega’s worden beroemd!

Op 6 maart is de strijd losgebarsten aan de Marconilaan. Wie gaat er het meeste afvallen? De tussenstanden zie je op de Facebookpagina. Op 9 juli gaan we het zien: wie zijn er helemaal summerproof?

Lees ook:

Bobbie

Binnenkijken bij Diego: is dit écht dezelfde hond als die Frekkel look-a-like?

Even een kleine opfrisser. Begin 2019 schreven we een artikel over Diego: een hond die eruit zag als...
Dierenarts Eindhoven

Dit zijn de beste dierenartsen in Eindhoven volgens jullie

Natuurlijk wil je dat je huisdier nooit iets mankeert. Maar stel dat er tóch iets met je trouwe lobb...

adv.