Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze types kom je tijdens een hittegolf tegen bij de IJzeren Man

Door Chloë van der Smitte 12 augustus 2020

Je hebt het warm en je wilt wat. Afkoelen, voornamelijk. Menig Eindhovenaar weet: voor een koel briesje, superblauw water en een beachvibe moet je bij de IJzeren Man zijn. Dat heeft wel als resultaat dat je op warme dagen drie keer het PSV-stadion zou kunnen vullen met de mensen die gaan pootje baden bij het Eindhovense water. Wedden dat je deze types sowieso tegenkomt?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De voorbereide genieter

Deze Eindhovenaar is niet voor één gat te vangen! Naast de geijkte parasol en handdoekjes heeft hij of zij de juiste spullen bij zich voor vrijwel iedere situatie. Koelbox in de auto, regenponcho’s mee (“Je weet maar nooit wat het weer doet”, bij een helderblauwe lucht) en zélfs een wc-rol gaat in de tas. Handig!

De brakke tak

De planning was dat hij of zij op stapvakantie ging naar Chersonisoss, Albufeira of Sunny Beach. Corona gooide roet in het eten, dus dan zoek je het maar dichter bij huis, toch? De brakke tak heeft afgelopen nacht íéts te diep in het glaasje gelegen en komt dus vooral naar de IJzeren Man om bij te pitten.

De ouders (mét kinderen)

Kinderen: je eierenstokken rammelen bij het idee alleen al of je wacht er liever nog even mee. De IJzeren Man is voor iedereen en daarom komen ouders ook graag met hun kroost naar het verkoelende water. Leuk voor hen, minder leuk voor jou als er wordt gehuild of gekrijst. En natúúrlijk vinden we die kids wel hartstikke schattig als ze een zandkasteel bouwen of een koekje eten.

De feestgangers

Je hebt je handdoek uitgespreid, jezelf ingesmeerd én je boekje erbij gepakt: dit wordt jóúw dag. Opeens klinkt er verderop een harde bas. Was da nou?! Al snel ontdek je dat een paar handdoeken verderop een groepje feestgangers is neergestreken. En tja, die maken hun dagje IJzeren Man pas écht compleet met een muziekje. Nu maar hopen dat het ook een beetje jouw smaak is.

De warmgeklede Eindhovenaar

Bij sommige mensen vraag je je af: heb je de weersverwachting wel gecheckt voordat je hier heen kwam? Lange mouwen, een broek tot over de knie of soms zelfs een windjack is regelmatig te spotten op een zomerse dag aan de IJzeren Man. Achja, misschien voelt hij of zij zich er gewoon heel fijn in!

8 x zo merk je dat het nondeju keiheet is in Eindhoven

De mussen vallen zwartgeblakerd van het dak, temperaturen van 36 (!) graden, code oranje... kortom, ...
binnenstad eindhoven

Aantal coronabesmettingen neemt toe: zo zit het in Eindhoven

Het is al weken het gesprek van de dag: de stijgende coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe u...
Hittegolf Eindhoven

Zwemmen in natuurwater in en om Eindhoven: hier check je waar het veilig is

Bloody hot! Dan zit er maar één ding op: zwemmen! Maar waar kan dat in en om Eindhoven in natuurwate...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Opmerkelijk

adv.