Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oh nee: er zijn minder muziekfestivals in Eindhoven!

Door Chloë van der Smitte 1 juli 2019

De zomer is nu écht begonnen: de zon draait flinke overuren en aan je tan wordt hard gewerkt. De kans is groot dat jij en je vrienden dit weekend op een festival te vinden zijn, toch? Maar als we de cijfers moeten geloven, kan daar zomaar verandering in komen. Het aantal muziekfestivals daalt, vooral in Eindhoven. Oh nee, en nu?

Uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) blijkt dat er steeds minder festivals worden georganiseerd. Van Pinkpop tot de Parade en van Rollende Keukens tot Brabant Art Fair: ze namen alle muziek-, food- film- en kunstfestivals tussen 2016 – 2018 onder de loep. Wat blijkt? Waar in 2016 nog zo’n 1800 edities plaatsvonden, waren dat er vorig jaar nog maar 1600. Vooral het aantal muziekfestivals daalt.

Tekst loopt verder na diagram

Eindhoven

In Eindhoven is de daling goed zichtbaar. Het aantal festivaledities liep hier terug van 72 in 2016 naar 60 in 2018. Denk aan Extrema, dat vorig jaar – helaas – noodgedwongen de stekker eruit trok.

Onderzoekers denken dat het komt omdat het in verschillende plaatsen moeilijker is geworden om een vergunning te krijgen vanwege strengere regels. Zou die klagende buurman of buuf dan toch impact hebben gehad?

Tekst loopt verder na diagram

Noord-Brabant koppositie

Toch nog een lichtpuntje! Omdat de terugval zo groot is, heeft Noord-Brabant de koppositie overgenomen als provincie met de meeste muziekfestivals. Dat is onder andere te danken aan Best Kept Secret, Woo-Hah en Lakedance.

Hey DJ! Misschien dan toch de volumeknop ietsje lager voortaan? Dan kunnen we hopelijk nog lang doorfeesten in Eindhoven de komende jaren!

Lees ook:

park hilaria

Alle festivals in Eindhoven van 2019 op een rijtje!

Zomer in eigen stad betekent lekker veel feestjes en festivals om naar uit te kijken. Pak je agenda ...
Netherlands Deathfest

We krijgen een nieuw metalfestival in Eindhoven!

Leg de oordoppen maar klaar: muziekfestival 'Netherlands Deathfest' wordt vanaf volgend jaar in Eind...
Evenementen Eindhoven

Joehoe, deze foodtruck festivals komen eraan in 2019!

De échte lente met bijbehorende (hoge) temperaturen mag nu wel komen. Terrasweer willen we! En einde...

Meer over

Nieuws

adv.