Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oh nee: Arnol Kox is ernstig ziek ‘Misschien heeft God nog een wonder voor me in petto’

Door Rachèl Sloven 2 juli 2020

Vorig jaar september werd onze ‘stadsjezus’ Arnol Kox opgenomen in het ziekenhuis. Artsen gaven hem toen nog maar een paar dagen te leven omdat leukemie werd vastgesteld. Hij krabbelde er wonderwel weer bovenop. Maar vorige week heeft hij opnieuw te horen gekregen dat hij het echt niet lang meer zal maken op aarde, meldt het ED.

Somber is Arnol niet. “Misschien heeft God nog een wonder voor me in petto”,  zegt hij tegen het ED. Arnol is momenteel thuis, in Eindhoven. Hij had ook naar een hospice gekund om zijn laatste dagen door te brengen, maar gewoon in hun eigen huis, vonden zijn vrouw Gerrie  en Arnol beter.

Altijd iets

Arnol krijgt hulp van een ‘nachtzuster’ van de thuiszorg. “En we zijn zelf de laatste jaren ook al een beetje getraind op thuis verzorgen”, zegt Gerrie. “Het is namelijk iedere keer iets met Nol.”Ja, dat kun je wel zeggen. In 2011 werd zijn linkerbeen geamputeerd wegens bacteriën, in 2013 kreeg hij een hartstilstand, daarna ook nog een hartinfarct én een open hartoperatie. Toen Arnol zestien was, kreeg hij een ernstig brommerongeluk waarna hij in een coma belandde, met blijvende hersenschade tot gevolg. Sindsdien vond hij Jezus en deelde dat geluk met iedereen die het horen wilde. Nu is het hopen op dat wonder, want anders wordt het wel heel stil in de stad binnenkort.

Bron: ED

Lees ook:

Geloof het of niet: onze stadsprediker Arnol Kox is weer in de binnenstad te vinden!

Een tijd geleden kon je al lezen dat het niet zo goed ging met Arnol Kox. De stadsprediker heeft een...
arnol kox

Oh no: Eindhovense stadsprediker Arnol Kox ligt in het ziekenhuis

Wie kent hem niet, stadsprediker Arnol Kox die al jaren het woord van god luid en duidelijk verkondi...

adv.