Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe hotspot: oud Emotion-eigenaar Walter opent binnenkort een nieuwe winkel aan de Bergstraat!

Door Chloë van der Smitte 17 juli 2019

Yes, we krijgen er weer een supertoffe hotspot bij! Walter van Beek, oud-eigenaar van kledingwinkel Emotion, maakt na 12 jaar een heuse comeback in onze stad. Op 30 augustus opent hij zijn nieuwe winkel aan de Bergstraat: Walther. “Verwacht de volwassen versie van Emotion. Je stapt hier de nieuwe wereld binnen van – zoals de naam al zegt – mijzelf.” 

De geboren en getogen Eindhovenaar runde 12 jaar lang de winkel Emotion aan de Kerkstraat. De winkel sloot zijn deuren in 2007. Walter ging andere dingen doen, organiseerde hier en daar een feestje op Strijp-S, maar op modegebied bleef het redelijk stil. Tot nu!

Tekst loopt door onder de foto

walther
De doorkijk aan de achterkant van de winkel. Foto: indebuurt

Volle gas

“Wytske, eigenaresse van Magda Boutique in dezelfde straat, tipte mij een tijd terug over het pand dat vrijkwam. Ik ging kijken en ben er toen meteen vol voor gegaan. Ik zegde mijn kantoorbaan op en stak al mijn tijd en energie in dit nieuwe project. Ook mijn broer Maarten is aangehaakt: hij doet al het zakelijke en ik het creatieve deel. Nu het bijna zover is, begint het ook echt weer te kriebelen. Ondernemen zit toch in je bloed.”

Slow fashion

Walter: “Ik wilde de winkel weer Emotion noemen, het was toch een begrip in Eindhoven. Als je daar kwam, moest je een gevoel van mijn wereld krijgen, een emotie. Dat ga ik nu weer doen, maar de printjes gaan overboord. Tijd voor volwassen basics: minimalistische mode met een vleugje streetwear. Het draait vooral om slow fashion.”

Tekst loopt door onder de foto

walther
Hier wordt hard gewerkt. Foto: indebuurt

Eigen stijl

“De winkel is nu vernoemd naar mijzelf, maar dan met een ‘h’. Ik maak daarmee een statement. De klanten komen straks echt voor mij. Het persoonlijke vind ik belangrijk, de collecties zijn dan ook een reflectie van mij. Ik ga altijd op gevoel af, wat ik zelf gaaf vind. Het is een bepaalde stijl die ik voor ogen heb en ik hoop dat mijn klanten dat straks ook voelen.”

Herenmode

De ondernemer focust zich dit keer alleen op de heren: “De vrouwen kunnen bij Magda terecht natuurlijk, de heren mogen twee deuren verder lopen. De merken die ik ga verkopen zijn onder andere Libertine Libertine, Novesta, Hope, Carhartt WIP en Mads Nørgaard. Authentieke labels met een verhaal, maar die ook comfortabel zijn. Hier vind je geen denims.”

Tekst loopt door onder de foto

walther
Uitzicht op de Bergstraat. Foto: indebuurt

Interieur

Terwijl Martijn Munsters alle grafische uitingen verzorgt, wordt het design van de winkel gedaan door Bob Copray. Hij nam ook Magda onder handen. Wessel van Offereren zal het licht en exterieur voor zijn rekening nemen. Wessel ontwierp de winkel van Emotion destijds. Walter: “Het wordt echt heel tof, het meubilair zal zelfs te koop zijn. Verder kun je veel olijfgroen verwachten, komt er geen standaard kassabalie en ben ik de enige winkel in de straat met een doorkijk.”

Meer dan kleding

Er is meer, niet alleen kleding: “Ik ben van plan om ook events met RaRaRadio te organiseren. Een livestream vanuit de shop waarbij we klanten maar ook toffe mensen op uitnodiging interviewen. De draaitafels krijgen een mooi plekje in de winkel.” Daarnaast wil Walter ook nauw samenwerken met de andere ondernemers in de straat. “Samen staan we sterker natuurlijk.”

Tekst loopt door onder de foto

walther
Het keukentje, hier komen straks paskamers. Foto: indebuurt

Opening

Walther opent op vrijdag 30 augustus aan de Bergstraat, in het oude pand van kaasboer Jokkmokk. Details volgen nog, wij houden je op de hoogte!

Lees ook:

Carl-Ann

Carl-Ann maakt nieuwe producten van oud glaswerk: ‘Ik haal echt overal inspiratie vandaan’

Sommige mensen hebben het talent om oude spulletjes om te toveren tot prachtig design. De Eindhovens...
Bjorn van der doelen Ruud van den Boogaard vrouwen uit brabant

Eindhovense zanger Björn van der Doelen brengt ode aan de Brabantse vrouw in nieuwe videoclip

De Eindhovense zanger Björn van der Doelen vond het tijd om de Brabantse vrouwen even in het zonnetj...
LAB-1-cinema-1

Yes, we krijgen een nieuwe bioscoopzaal: we kunnen weer terecht bij de oude EuroCinema!

Oude tijden herbeleven in de oude EuroCinema? Dat kan bij LAB-1! De eigenaren hebben de balkonzaal v...
  • Wil jij een 'Nieuw in Eindhoven' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Eindhoven.

adv.