Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wilfred opent plantenwinkel in Woensel-West: ‘Een droom die werkelijkheid wordt’

Door Chloë van der Smitte 22 oktober 2020

Woensel-West is straks een hippe plantenwinkel rijker! Hier opent Wilfred van Vugt (48) binnenkort zijn eigen plantenwinkel Het Groene Thuis. “Het wordt de groenste winkel van Eindhoven!”

Een droom die uitkomt, vertelt Wilfred. “Het gaat nu eindelijk werkelijkheid worden. Het idee ontstond op een moodboard, die ik op een zondagmiddag in elkaar knutselde met allerlei woonmagazines. Daaruit bleek dat ik een voorkeur had voor trendy kamerplanten met bijpassende woondecoraties. Het Groene Thuis was geboren.”

Tekst loopt door onder de foto

het groene thuis
Hier komt straks een groene oase. Foto: Wilfred van Vugt

Groene vingers

Het idee komt niet zomaar uit de lucht vallen, Wilfred heeft altijd al groene vingers gehad. “Ik heb een opleiding tot bloemsierkunstenaar gevolgd in Vught. Daarna heb ik een opleiding als binnenhuisadviseur gevolgd en acht jaar als stylist gewerkt. De laatste drie jaar was ik leidinggevende bij een tuincentrum in Veghel.”

Planten, potten en workshops

Het Groene Thuis is meer dan alleen een plantenwinkel. “Het wordt de groenste winkel van Eindhoven. Er zal veel keus zijn uit kamerplanten, maar ook buitenplanten voor op het balkon en terrariums. Ook kun je bij mij terecht voor bijpassende manden en potten. Daarnaast wil ik zowel overdag als ’s avonds workshops organiseren. Genoeg plannen!”

Tekst loopt door onder de foto

het groene thuis
Nog even en dan opent Wilfred de deuren van Het Groene Thuis. Foto: Wilfred van Vugt

Coronatijd

Openen in coronatijd, da’s best gedurfd! “Ik vind het niet extra spannend, maar juist een uitdaging. Mensen zijn op dit moment veel meer thuis en willen dan ook het huis mooi aankleden met planten en woondecoratie. Ik wil op deze manier mijn steentje daar aan bijdragen.”

Openingsweekend

Benieuwd geworden? Kom dan snel een kijkje nemen: de zaak opent zaterdag 31 oktober aan de Edisonstraat 8. Je bent vanaf dan van harte welkom om tussen de planten en potten van Wilfred te komen snuffelen!


Meer over Het Groene Thuis ontdekken?

Het Groene Thuis winkelen

Geopend10:00 - 18:00

Edisonstraat 8, Eindhoven

Bekijk meer:winkelen
  • Wil jij een 'Nieuw in Eindhoven' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Eindhoven.

adv.