Nieuw: Restaurant Melouisa. Westers meets Arabisch

Door Ankie de Turck 11 januari 2018

In Stratum kan de vlag uit, want er is een weer een nieuw restaurant geopend. En niet zomaar eentje. Restaurant Melouisa is een soort westers meets Arabisch. Dit moest even bezocht worden, dat snap je.

Een tijdje geleden werd Het Cruydenhuisch helaas gesloten. Het bood Stichting Robin Hood niet genoeg zelfstandig perspectief. Kok Mohamed Kaddouri, ook al drie jaar werkzaam bij Het Cruydenhuisch, zag dit als een kans om zijn droom te verwezenlijken: een eigen restaurant. En dat is gelukt, op 11 januari opende hij de deuren van restaurant Melouisa aan het Kalmoesplein.

Twee culturen in één

Mohamed heeft ervaring opgedaan in verschillende sterrenrestaurants, waaronder De Lindehof en de Treeswijkhoeve. Met die basis zit het dan ook meer dan snor. Je kunt bij Melouisa smikkelen en smullen van een moderne combinatie van westerse en Arabische gerechten, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van lekkere specerijen. Voorbeelden? Kip bastilla en Arabische tapas, maar ook fish & chips en pasta aioli. Twee culturen in één.

We blijven sociaal

Ook wil Mohamed het sociale aspect van het restaurant behouden. Voorheen kwamen hier voornamelijk ouderen om gezellig samen te eten voor een klein prijsje. Dat blijft. Elke week is er een nieuw gerecht waar je maar € 8,50 voor betaalt. “Je bouwt toch een band op met elkaar. Er zijn zoveel stamgasten, die wil ik niet in de steek laten”, zegt de chef-kok.

Beetje verstopt

Maar je betaalt hier sowieso niet de hoofdprijs. De prijzen van de gerechten zijn helemaal prima te noemen. Dat nodigt uit om wat vaker aan te schuiven. Als je er eenmaal bent geweest weet je de weg natuurlijk zo terug te vinden, maar dit pareltje ligt wel een beetje verstopt. Dus als je de navigatie aanslingert moet je deze op Floralaan Oost 2 instellen. Dan komt alles goed.

De naam

Melouisa is de Arabische benaming van het plantje verveine, ook wel citroenverbena genoemd. Leuk gekozen, aangezien we hier in de Kruidenbuurt zitten. Daarbij is Louisa de naam van de moeder van Mohamed. En zo komt alles bij elkaar.

 

 

Restaurant Melouisa

restaurants en horeca

vandaag gesloten

Kalmoesplein 73, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Eindhoven' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Eindhoven.