Eindhovenaar Mika treedt in drag op als OKLA: ‘Het hielp me om mijzelf te accepteren’
De Eindhovense Mika treedt regelmatig op als OKLA. In onder andere de Effenaar, Student Hotel en Dynamo laat hij zijn…
Guido Billekens (31) en Shelina Sars (32) groeiden op in het zuiden van Nederland, maar verhuisden allebei naar Amsterdam. Ze werkten bij Ron Gastrobar waar ze elkaar leerden kennen. Lang hadden ze de droom om een eigen zaak te beginnen: met restaurant NADO is het werkelijkheid geworden.
NADO vind je tegenover Eindhoven Centraal. Het restaurant opende 27 mei de deuren. Sindsdien kun je er terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. “We serveren eigenlijk alles”, vertelt Guido enthousiast.
Tekst loopt door onder de foto’s >
Guido en Shelina droomden van een eigen restaurant, maar niet in Amsterdam. “Er is daar al veel verschillende horeca te vinden. Je bent al snel weer passé”, legt Guido uit. “Omdat we allebei uit het zuiden komen, dachten we, ‘waarom beginnen we daar niet gewoon’. Terug naar de Brabantse gezelligheid!”
Zo gezegd, zo gedaan. Guido en Shelina zochten een plek in Brabant. “We keken eerst veel in en rondom Den Bosch”, vertelt Shelina. “Er was alleen weinig te vinden en zeker niet binnen ons budget. Uiteindelijk kwamen we via onze makelaar bij dit pand in Eindhoven. Toen we zagen hoeveel ruimte we hier hadden, wisten we het zeker. Dit pand moesten we hebben!”
Tekst loopt door onder de foto’s >
Guido en Shelina waren van plan om klein te beginnen, dat liep toch anders. Shelina: “Omdat we ineens zo veel ruimte hadden, gaf dat ons meer mogelijkheden. Daarnaast waren we eerst van plan om een soort gastrobar te beginnen, omdat dat onze achtergrond is. We vonden dat alleen niet bij de locatie passen. Daarom kozen we voor een combinatie tussen chique en laagdrempelig. Een brasserie, maar dan op hoog niveau.”
Bij NADO kun je genieten van een viergangendiner. Maar als je alleen een kop koffie komt drinken, is dat ook helemaal prima. “We willen vooral laagdrempelig zijn”, vertelt Guido. “Iedereen die langsloopt, is welkom. Het maakt niet uit voor welke gelegenheid dat is. Als je de trein moet halen en even snel een sapje mee wilt nemen, rustig de krant wil lezen met een kop koffie of juist met je vrienden een bier en een borrel neemt: het kan allemaal. We denken ook dat dat contrast juist zo goed bij Eindhoven past. Het is zo’n diverse stad.”
Tekst loopt door onder de foto’s >
Wat moet je nu echt bestellen als je bij NADO bent? Volgens Guido zijn dat de gefrituurde bloemkolen. “Die doen het ontzettend goed. Het is gebaseerd op een gerecht met gefrituurde kip, maar de kip vervingen we door bloemkool. Dat geeft eigenlijk een nog betere smaak.” Shelina voegt toe: “De polenta frietjes gemaakt van maïsmeel gaan ook heel goed!”
Loopt het water je al in de mond? NADO is dinsdag tot en met zondag geopend. Dinsdag en zondag van 10.30 tot 22.00 uur en de rest van de dagen van 10.00 tot 22.00 uur. Meer informatie vind je op de website.
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken