Iets voor jou? We zoeken een enthousiast online mediatalent bij indebuurt Eindhoven!

Door Rachèl Sloven 15 april 2019

Wil jij werken bij het allerleukste online nieuwsplatform van Eindhoven? Dan hebben we goed nieuws: wij bij indebuurt Eindhoven zoeken namelijk een nieuwe collega! Solliciteer snel op deze toffe baan en wie weet mogen we je dan binnenkort in ons team verwelkomen.

Vanwege uitbreiding zijn wij op zoek naar een creatieve, ondernemende, online-savvy online redacteur die de stad Eindhoven vanbinnen en vanbuiten kent! Indebuurt is een lokaal online platform waar je leest over de nieuwste hotspots, het belangrijkste lokale nieuws, leuke uittips en goede aanbiedingen. Indebuurt is een initiatief van de Persgroep en in februari 2016 gestart. Inmiddels zijn we actief in 27 steden en hebben we ambitieuze groeiplannen.

Je functie

Jij herkent een goed verhaal als je het tegenkomt in je regio. En je komt constant goede verhalen tegen, want in die regio ben je altijd te vinden! In deze functie ben je verantwoordelijk voor alle redactionele content op indebuurt.nl. Je werk houdt niet op bij het brengen van goede verhalen, je doet ook nog eens je uiterste best om de content bij de lokale lezers te krijgen. Bij indebuurt werk je samen met de commercieel redacteur en de accountmanager aan de groei van indebuurt.nl in jouw stad en helpen we onze adverteerders met het vertellen van hun verhaal aan een groot lokaal publiek.

Wat ga je doen

 • Je creëert onderscheidende, spraakmakende verhalen voor het indebuurt-platform, afgestemd op de pijlers van de indebuurt-formule.
 • Je bent verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van het indebuurt-platform en het bewaken van de indebuurt-formule.
 • Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de lokale bereikambities en in staat om op basis van KPI’s de bezoekcijfers te interpreteren en hierop te anticiperen.
 • Je onderzoekt de belangrijkste topics, discussies en spelers in de lokale gemeenschap en weet hieruit relevante verhalen te halen.
 • Je bouwt en onderhoudt een lokaal netwerk.
 • Je denkt actief mee in het uitbouwen van de indebuurt-formule en de daarbij behorende werkprocessen.

Jij

 • Bent woonachtig in Eindhoven en kent die regio op je duimpje!
 • Hebt HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in een journalistieke richting.
 • Hebt minimaal een jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Hebt een aantrekkelijke, populaire schrijfstijl en een neus voor leuke, relevante verhalen.
 • Bent een echte netwerker en maakt gemakkelijk contact.
 • Bent een (sociale) media expert en bent online overal te vinden.
 • Je hebt ervaring met WordPress of een vergelijkbaar CMS-systeem. Je weet hoe je teksten optimaliseert voor SEO en kan werken met Google Analytics.
 • Beschikt over goede communicatievaardigheden en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Herkent jezelf in de volgende competenties: creatief, gericht op samenwerking, enthousiast, stressbestendig en resultaatgericht.

Wij bieden

Een uitdagende functie binnen een dynamische en informele omgeving. We zijn een start-up binnen een van de meest toonaangevende mediaspelers van dit moment. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling onder andere door middel van trainingen en opleidingen. Daarnaast bieden wij je een salaris passend bij jouw ervaring (€2400 – €2900) o.b.v. een 36-urige werkweek. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om arbeidsvoorwaarden uit te ruilen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen en verkopen van vakantiedagen, het fiscaal vriendelijk verrekenen van je sportabonnement of de aanschaf van een fiets. Het betreft een fulltime functie van 36 uur per week en de standplaats is Eindhoven.

Indebuurt

Indebuurt is een initiatief van De Persgroep. Je kent De Persgroep waarschijnlijk al van titels als AD, de Volkskrant, Parool, Tweakers of Q-Music. Indebuurt helpt inwoners van een stad aan de leuke en nuttige informatie uit de buurt. Dagelijks brengt indebuurt via onder andere de website en social media het laatste nieuws, leuke tips en inspirerende verhalen. Indebuurt schrijft over eten en drinken, wonen, winkelen en leuke uitjes in de stad. We brengen inspirerende portretten van bijzondere inwoners en ondernemers en lichten leuke acties en vacatures uit. Onze lokale redacties zijn altijd op de hoogte van wat er in de stad speelt en bepalen de ‘talk of the town’. Wil je meer weten over indebuurt? Bekijk dan onze werken-bij pagina!

Solliciteren?

Super, dat zien we graag! Meld je aan via de sollicitatiebutton op onze site. Stuur ons behalve je cv vooral ook een creatieve en leuke motivatie waaruit blijkt dat jij bij onze indebuurt-formule past. Om te checken of jij en indebuurt een match zijn én om jou een nog beter beeld te geven van de functie, volgt er voor het eerste gesprek nog een online schrijfopdracht. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met recruiter Lysberth Wassenaar via [email protected]persgroep.nl


We zoeken trouwens ook nog een online talent voor het platform indebuurt De Kempen: 

vacature community manager de kempen

Vacature-alert! Indebuurt zoekt community manager voor De Kempen

Vinden we leuk! Uiteraard gaat indebuurt uitrollen in de Kempen! Dit mooie stuk Brabant verdient ook...

Meer over indebuurt Eindhoven / De Persgroep Nederland ontdekken?

indebuurt Eindhoven / De Persgroep Nederland dienstverlening

Nu openHele dag

Torenallee 45 , Eindhoven

Bekijk meer:dienstverlening

Meer over

Nieuws Werken

adv.