Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iets voor jou? Eindhoven is op zoek naar de nieuwe Stadsdichter!

Door Chloë van der Smitte 14 november 2019

Ben jij elk jaar de ster van de familie als het gaat om het beste sinterklaasgedicht? Let dan op: Eindhoven is op zoek naar de nieuwe Stadsdichter. Dé kans om je inner poëet wat extra aandacht te geven! 

Op 30 januari mag de huidige Stadsdichter Jessica Bartels het stokje overdragen. Tot 15 december kan iedereen die mee wil doen, zich aanmelden. De Stadsdichter van Eindhoven mag de eretitel voor twee jaar dragen, tof!

Wat doet een Stadsdichter precies?

Hij of zij schrijft gedichten en draagt deze voor tijdens belangrijke gebeurtenissen in de stad. Op deze manier kun je mensen in Eindhoven met je poëzie dichter bij elkaar brengen. Best wel een verantwoordelijke, maar ook dankbare taak, toch? Ben jij diegene die de beste gedichten van Eindhoven maakt, wacht niet langer en meld je aan!

Zo doe je mee

Stadsdichter zijn, word je niet zomaar: daar moet je natuurlijk wel iets voor doen. Voor je deelname moet je drie gedichten maken: één over het honderdjarig bestaan van Groot Eindhoven, één over Eindhoven in de toekomst en het derde gedicht? Dat mag je helemaal zelf bepalen, daarin krijg je alle vrijheid! Stuur je drie gedichten, een cv en korte motivatie op naar [email protected] en wie weet sta jij straks met jouw gedichten op het grote podium als Stadsdichter van Eindhoven. Meedoen kan tot uiterlijk 31 december 2019. Meer informatie over de verkiezing vind je hier.

Lees ook:

anne wilson the voice of holland

Terugkijktip: Anne Wilson maakt een indrukwekkende comeback in The Voice!

Eindhovenaren op de beeldbuis, altijd feest! We delen daarom maar al te graag deze terugkijktip van ...
kapper eindhoven

Als je haar maar goed zit: wie is de beste kapper van Eindhoven? *Contest gesloten!*

Eerlijk is eerlijk, een bad hair day kan je humeur flink verpesten. Daarom vertrouwen we ons haar al...

WIN: jij kunt nog kans maken op die GRATIS hotelovernachting in Eindhoven!

Voor een geslaagde minivakantie hoef je echt de stad niet uit. Jij kunt meedoen met deze te gekke wi...

Meer over

Nieuws

adv.