Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je nu gemiddeld in Eindhoven voor een huurhuis

Door Chloë van der Smitte 25 januari 2020

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Maar we hebben ook goed nieuws: in het hele land en ook in Eindhoven stijgen de prijzen minder hard dan voorheen. Dat blijkt uit cijfers over het vierde kwartaal van 2019 die huurwebsite Pararius dinsdag 21 januari naar buiten bracht.

De huurprijzen stijgen…

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een nieuwe huurder in Eindhoven maandelijks gemiddeld €14,53 per vierkante meter aan huur. Dat betekent dat een woning van zestig vierkante meter een gemiddelde huurprijs van €871,80 heeft. Een jaar eerder – in het laatste kwartaal van 2018 – betaalden nieuwe huurders in Eindhoven gemiddeld €14,43 per vierkante meter per maand. Om dan nog even bij het voorbeeld van de woning van zestig vierkante meter te blijven: daar zou een huurder eind 2018 €865,80 per maand voor betalen. Het verbaast je misschien niet, maar uit de cijfers van Pararius blijkt dat Utrecht en Amsterdam de duurste plekken zijn om te huren in Nederland.

Tekst loopt door onder de grafiek

…maar niet meer zo hard

Als we de cijfers van 2019 en 2018 met elkaar vergelijken, komen we uit op een stijging van 0,7 procent. En dat is een relatief kleine stijging: eind 2018 stegen de prijzen bijvoorbeeld nog met 9 procent (zie de grafiek hierboven).

Huurprijs per wijk

In Eindhoven zijn ook in de wijken slechts kleine veranderingen in huurprijs gemeten door Pararius. In het centrum (-0,9%), Stratum (-2,1%), Strijp (-1,7%) en Tongelre (-0,9%) namen de prijzen licht af. Alleen in Gestel stegen de prijzen relatief hard: een huurwoning in de vrije sector werd voor nieuwe huurders 7,4 procent duurder (€14,33 per vierkante meter per maand). In Stratum en het centrum zijn woningen echter wel duurder: daar betaalden nieuwe huurders zo’n €15,85 en €16,74 per vierkante meter per maand.

Tekst loopt door onder de grafiek

huurprijs
Grafiek: Pararius

Over de cijfers van Pararius

Goed om te weten over de cijfers van Pararius: ze gaan over vrije sector huurwoningen (huurprijzen vanaf € 720,42 per maand). Het gaat hierbij om huurwoningen die vrij kwamen voor nieuwe huurders.

Lees ook:

koenraadlaan

Er komen 25 nieuwe sociale huurappartementen aan de Koenraadlaan en dat gaat er zo uitzien

Ben je al een tijdje op zoek naar een huurwoning? Dan hebben we goed nieuws: Woonbedrijf wil 25 nieu...
huren eindhoven

Ka-ching: huurprijzen in Eindhoven zijn het hoogst van Brabant

Huur je een huis in Eindhoven? Trek dan je portemonnee maar, in onze stad ben je namelijk het duurst...
kleinste huis te koop

Binnenkijken in het allerkleinste én goedkoopste huis dat nu te koop staat in Eindhoven

Waar we vorige week nog een kijkje namen in het allerduurste huis dat nu in Eindhoven te koop staat,...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.