Denk mee over het Stadhuisplein: ‘Het moet het levendige middelpunt zijn’
Je hebt de werkzaamheden vast wel opgemerkt: op en rondom het Stadhuisplein verandert komende jaren veel. Zo komen er nieuwe…
Niet alleen het Stadhuisplein gaat op de schop, maar ook de ruimte eromheen wordt aangepakt. Nog deze week beginnen de werkzaamheden. Die moeten voor een groenere en meer natuurlijke uitstraling van de omgeving van het Stadhuis gaan zorgen
Bij de herinrichting plant of zaait de gemeente meer dan twintig soorten planten en komen er meer dan twintig bomen te staan. Die komen tussen het Stadhuis en het Designhuis én tussen het Stadhuis en de Dommel.
Het centrum van Eindhoven is behoorlijk in ontwikkeling. Het Stadhuis is pas opgeknapt en verduurzaamd. De gemeenteloketten bevinden zich nu in dit gebouw en de entree is aangepast en heeft een groen uiterlijk gekregen. Nu is de omgeving rondom het Stadhuis dus aan de beurt.
Tekst loopt door onder de foto
Het gebied moet volgens de visie van de gemeente net als de binnenstad, een groene en gezonde omgeving worden waar Eindhovenaren zich thuis voelen en waar (internationale) gasten graag naartoe komen’. De herinrichting zorgt ervoor dat er minder kans is op wateroverlast én de stad wordt er mooier van.
Bij het kiezen van de juiste beplanting is rekening gehouden met een aantal factoren: de planten zijn robuust, winterhard en dragen bij aan de biodiversiteit in de stad. Bovendien past het bij het groene karakter van de Dommelzone. Ook worden er vlonders en wadi’s aangelegd.
Tekst loopt door onder de foto
Bij de entree van het Stadhuis komt een anjerperk als symbool van waardering voor, én erkenning van, veteranen. Deze locatie, naast de vlaggenmasten van het Stadhuis, is in overleg met het Nationaal Comité Veteranen gekozen.
In onze gids
Populaire rubrieken