Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gemiddeld 132 auto-inbraken per dag: zo zit het in Eindhoven

Door Chloë van der Smitte 27 januari 2020

Dat is erg vervelend! Wil je ’s ochtends in je auto stappen, zie je dat je autoruit is ingetikt en er zijn spullen uit je auto gejat. Het zal je maar overkomen. In 2019 gebeurde dit gemiddeld 132 keer per dag. Zo zat het in dat jaar in Eindhoven.

Onze collega’s van adviesplatform Independer hebben het aantal diefstallen in en van auto’s die in 2019 zijn geregistreerd door de politie geanalyseerd. Het kan daarbij zowel gaan om diefstal van auto-onderdelen zoals velgen en lampen, als om diefstal van spullen in de auto zoals navigatiesystemen, persoonlijke bezittingen door het raam in te tikken of een valse sleutel te gebruiken.

132 keer per dag een auto-inbraak

In 2019 werd gemiddeld 132 keer per dag een auto-inbraak gepleegd. In totaal registreerde de politie 48.500 van dit soort misdrijven. In de gemeente Eindhoven zijn er in dat jaar 1602 auto-inbraken door de politie geregistreerd. In 2018 was dat 1743. Het aantal inbraken is dus iets gedaald met 8,1 procent.

6,9 per 100 inwoners

Als je het aantal inbraken in auto’s afzet tegen het aantal inwoners, dan kom je voor Eindhoven uit op 6,9 auto-inbraken per duizend inwoners. De gemeenten rondom Eindhoven scoren hierbij allemaal beter, daar vinden dus minder auto-inbraken plaats.

Op het kaartje hieronder zie je hoe het met de rest van het land is gesteld als het gaat om auto-inbraken:

Eindhoven in de top 5

Volgens cijfers van Independer eindigt Eindhoven hiermee op de vijfde plek van Nederland met de meeste auto-inbraken. Niet iets om trots op te zijn… Amsterdam spant echter de kroon: daar werden bijna 6.400 misdrijven werden in de hoofdstad geregistreerd.

Route optocht Eindhoven 2019

Carnavalsoptocht Eindhoven 2020: dit is de route!

Als het goed is, heb je het al in de agenda genoteerd: zaterdag 22 februari is dé carnavalsoptocht v...

Vliegtuigspotters opgelet: de spottersplek gaat dicht

Niet alleen in het centrum worden wegen opengebroken. Vanaf 27 januari moet ook de Spottersweg tusse...
Genneper Parken

Dit is waarom je in Eindhoven zoveel vogels hoort fluiten op een vroege winterochtend

Misschien lig je heel vroeg in de ochtend nog lekker op één oor, maar ons valt al weken op dat de vo...

Meer over

112 Nieuws

adv.