Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even opletten: de belangrijkste wegwerkzaamheden deze zomer in Eindhoven

Door Chloë van der Smitte 8 juli 2019

De zomervakantie is eindelijk aangebroken in Eindhoven! Dat betekent lekker veel zon, zwemmen, ijsjes eten én… wegwerkzaamheden. De gemeente Eindhoven heeft zojuist de planning bekend gemaakt waar ze deze zomer extra aan de weg werken. Even opletten dus!

Tijdens de zomervakantie is er dertig procent minder verkeer op de weg en dat heeft invloed op de agenda van de gemeente. Ondanks dat ze de overlast zo klein mogelijk proberen te houden, is het soms toch balen als je onderweg bent en je een flink stuk om mag rijden. Check dus snel onderstaande video waarin alle werkzaamheden van dit jaar op een rijtje staan.

Tekst loopt door onder de video

Werkzaamheden in 2019

Deze zomer wordt op verschillende plekken in Eindhoven aan de weg gewerkt. Dat doen we juist in de vakantieperiode omdat er dan 30% minder verkeer op de weg is én omdat het weer dan minder invloed heeft op de planning. We proberen de overlast zo klein mogelijk te houden door verschillende werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Ook houden we rekening met evenementen in de stad. We zetten de werkzaamheden van dit jaar op een rij in deze video…

Posted by gemeente Eindhoven on Friday, 5 July 2019

Belangrijkste wegwerkzaamheden

 • Vestdijk en de Kanaalroute: het hele jaar wordt gewerkt aan de Vestdijk. Zodra de Kanaalstraat aan de beurt is, gaat de Kanaalroute op de schop.
 • Helmondroute en Tilburgse Weg: hier wordt in de zomer volop gewerkt. Eerst nemen ze de Tilburgseweg en Dorgelolaan onder handen. Dit moet af zijn voor Park Hilaria begint. Daarna is de Eisenhowerlaan aan de beurt.
 • Kruising Montgomerylaan en ring: hier werken ze aan de laatste twee fases van de ongelijkvloerse kruising, dit zal in september klaar zijn.
 • Woensel Noord: meerdere wegen zijn aan onderhoud toe. Voor dit jaar ligt de focus op de Rooseveltlaan om Woensel bereikbaar te houden.
 • Eindhoven Noordwest: aanleg Brainport Campus en werkzaamheden voor betere bereikbaarheid van het vliegveld. De brug over het Beatrixkanaal aan de Anthony Fokkerweg wordt onder andere verbreed.
 • Aalsterweg: start bouw P+R is pas in 2020. Maar voor het zover is, wordt er eerst ruimte gemaakt voor extra verkeer. Dat gebeurt bij de kruising van Hotel Eindhoven. Eind 2020 is de P+R klaar.

Belangrijke evenementen dit jaar

En dan zijn er ook nog evenementen in de stad waar je even rekening mee moet houden:

 • Park Hilaria: 2 t/m 11 augustus, deel Kennedylaan zal tijdens deze periode helemaal afgesloten zijn.
 • Operation Market Garden: op 14 september komt er een speciaal evenement, namelijk de herdenking van 75 jaar bevrijding.
 • Lichtjesroute: start op 18 september.
 • Marathon: 12 en 13 oktober.
 • Glow: 9 t/m 16 november.

Tekst loopt door onder de foto

werkzaamheden
Foto: Pixabay

Live updates

Plan dus even van tevoren je route als je ergens heen moet: scheelt je tijd én een potje vloeken achter het stuur. Benieuwd waar op dit moment hinder is door werkzaamheden of evenementen? Check dan deze kaart voor live-updates.

Lees ook:

Vestdijk van bovenaf

De Vestdijk, hoe staat het er nu mee? We namen een kijkje van bovenaf!

Nu de Vestdijk voor een groot deel weer open is, gingen we eens van bovenaf kijken hoe het er op dit...
park hilaria 2018 2019 kermis

7 x redenen om naar Park Hilaria te gaan

Nog een maandje en dan kunnen we weer helemaal losgaan tijdens Park Hilaria 2019. Van 2 tot en met 1...
Zijaanzicht P+R Aalsterweg-groot

De nieuwe P+R Genneper Parken is eind 2020 klaar en zal er zó uitzien!

We wisten het al een tijdje: Eindhoven krijgt er een nieuwe P+R (park + ride) bij op de Aalsterweg b...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.