Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komen 250 nieuwe studentenwoningen aan de Boschdijk

Door Chloë van der Smitte 4 februari 2020

Een bekend aanzicht in de stad: dat grote kantoorgebouw op de hoek aan de Boschdijk, de Veste. Dit gebouw wordt de komende jaren flink onder handen genomen door het Belgische Xior Student Housing. Zij gaan het ombouwen tot tweehonderdvijftig zelfstandige studio’s voor studenten. Kosten? Zo’n 32 miljoen euro.

Het kantoorpand wordt waarschijnlijk vanaf de tweede helft van dit jaar verbouwd, aldus woordvoerder Sandra Aznar aan het ED. Zij verwacht dat de studentenwoningen voor het schooljaar van 2022 nog opgeleverd worden.

Studentenstad

Xior is geen onbekende in Eindhoven: The Spot aan de Kronehoefstraat met negentig woningen is ook van het Belgische bedrijf. Aznar: “We zijn gespecialiseerd in studentenhuisvesting. Daarvoor richten we ons op steden met universiteiten en hogescholen en daar hoort Eindhoven zeker bij.”

Woningnood

De vraag naar zelfstandige woonruimte voor studenten is hoog in Eindhoven. Vorig jaar kwamen de gemeente, corporaties en onderwijsinstellingen samen voor een noodplan. Dat leverde onder andere driehonderd tijdelijke containerwoningen voor studenten op bij de Berenkuil.

Huurprijzen

De huurprijzen zijn nog niet bekend, zegt Aznar. In The Spot betalen studenten nu tussen de 472 en 635 euro voor ruimtes tussen de 16 en 41 vierkante meter. Dat is exclusief energiekosten, stoffering of meubilering, internet en servicekosten, in totaal 205 of 235 euro.

Vergunning

Zie jij het al helemaal zitten als toekomstige student in Eindhoven? Dan moet je nog niet te vroeg juichen, Xior is nog in afwachting van een vergunning. Het bedrijf heeft het pand op voorwaarde gekocht dat de vergunning daadwerkelijk verleend wordt. Zo niet, dan wordt de koop ontbonden. Even afwachten dus!

Lees ook:

binnenkijken eleonoor

Binnenkijken in de studentenkamer van Eleonoor: ‘Rommel? Dat ga je hier niet vinden!’

Deze week namen we een kijkje in de studentenkamer van Eleonoor Jordans (23). Waar het bij een gemid...
Studentenhuis Midas

Binnenkijken bij het studentenhuis van Midas: ‘Het is hier eigenlijk iets te gezellig’

Voor de binnenkijker van deze week gingen we langs bij het studentenhuis van Midas (19), Julia (20) ...
Anneke Beelaerts

Anneke is scriptiecoach: ‘Ik lach wat af met die studenten’

Schrijfster en scriptiecoach Anneke Beelaerts (61) wist van jongs af aan al dat ze mensen móest help...

Op zoek naar een studentenkamer in Eindhoven? Zo vind je er één (of meerdere)

Zoek jij voor komend studiejaar (en dan meteen ook voor langer) een studentenkamer in Eindhoven? Dat...

 

Meer over

Nieuws Wonen

adv.