Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eigenaar van Eindhovense oliebollenkraam bedreigd door ‘pietenfoto’ op Facebook

Door Redactie Eindhoven 19 november 2019

Op social media is ophef ontstaan over een foto die oliebollenkraam De Wit op Facebook plaatste. Eigenaresse Henny de Wit plaatste een foto van een donkere man en zijn zoontje en noemde ze in de bijbehorende tekst zwarte pieten. Dat zorgde voor veel boze reacties. “Het is helemaal geëscaleerd”, lezen we in het ED

Henny geeft aan dat ze geen kwade bedoelingen had met de post. De Facebookpagina is inmiddels offline, maar er worden nog screenshots gedeeld.

Op de foto is te zien hoe een donker kind met een pietenmuts samen met een volwassene een oliebol eet bij de kraam. Hierbij staat de tekst “Kijk ‘ns hoe dit kleine (máár óók grote) zwarte piet hier van genieten, geweldig toch.” Henny had niet de intentie om een discriminerende post te plaatsen. “Maar ja, probeer mensen daar nu nog maar van te overtuigen.”

Bedreigingen en stickers tegen zwarte piet

Mensen schreven onder andere reacties als ‘Waar staat deze kraam precies? Dit gaat stoppen, believe me.’ Inmiddels hebben Henny en haar man Piet meerdere bedreigingen ontvangen en hebben ze de politie ingeschakeld. Ondanks dat, is de oliebollenkraam dinsdagochtend 19 november toch open gegaan. “Bij aankomst bleek de zaak beplakt te zijn met ‘zwarte piet is racisme’-stickers”, vertelt Henny. “We hebben de stickers eraf gehaald en de deuren gewoon geopend. Als we dichtgaan, geven we toe dat we fout zitten.”

Contact gehad

Henny heeft inmiddels contact gehad met de vrouw van de man die op de foto stond afgebeeld en haar excuses aangeboden. “Ook zij vond de situatie vervelend, maar ze begreep gelukkig wel dat we geen kwade bedoelingen hadden.”

Lees ook:

Aanwijsplaten Eindhoven

Mysterie opgelost: daarom zijn deze ‘aanwijsplaten’ zo belangrijk voor hulpdiensten

Het valt niet op, maar als je de bordjes eenmaal spot, zie je ze overal. Voornamelijk op muren en pa...
Video mag dat

MAG DAT: je hond aan een paaltje aanlijnen als jij boodschappen doet? (video)

Bij veel supermarkten mag je hond niet mee naar binnen. Maar waar moet je jouw viervoeter dan laten?...

Leuke designspullen die geen drol kosten: de Chinese HEMA komt naar Eindhoven

Wel eens van Miniso gehoord? Deze winkelketen presenteert zich als een Japans designmerk, maar het k...

Meer over

Nieuws

adv.