Dit is het beste ziekenhuis van Eindhoven

Door Ankie de Turck 9 november 2018

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, zit je in het Maxima Medisch Centrum best goed. In de AD Ziekenhuis Top 100 behaalde het ziekenhuis plek nummer tien. Het is daarmee de beste van onze regio!

De Ziekenhuis Top 100 maakt voor het eerst onderscheid tussen algemene- of streekziekenhuizen en topklinische centra. Topklinische ziekenhuizen richten zich op complexe operaties en behandelingen, streekziekenhuizen verrichten vooral basiszorg. Vandaar dat er dit jaar twee winnaars zijn: Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en Zorgsaam in Zeeuws-Vlaanderen.

Hoe doet Eindhoven het?

Niet slecht! Eentje zit nét in de landelijke top 1o en de andere binnen de twintig beste van Nederland. Ze scoren als volgt in de categorie Topklinisch ziekenhuis:

  • Maxima Medisch Centrum plaats 10
  • Catharina Ziekenhuis plaats 16

Top 100

De Top 100 maakt gebruik van gegevens die ziekenhuizen elk jaar moeten aanleveren, bijvoorbeeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Ziekenhuizen worden beoordeeld op 36 aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, veelvoorkomende operaties, toezicht op medicijngebruik en de kwaliteit van de verpleging. Lees hier het volledige artikel van onze collega’s van het AD.

Lees ook:

Fysiotherapie Lieshout

Een supersonische machine bij fysio Frank!

We gaan op bezoek bij een gezondheidscentrum, dus verwachten op de een of andere manier een strakke ...
Eenzaamheid Eindhoven

Schokkend: zo veel Eindhovenaren voelen zich eenzaam. Vooral in deze wijken

Ruim vier op de tien Nederlanders voelt zich eenzaam. Zij missen bijvoorbeeld mensen op wie ze terug...

adv.