Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De parkeergarage naast het Klokgebouw wordt gesloopt en dit komt ervoor in de plaats

Door Chloë van der Smitte 12 december 2019

Jammer: de parkeergarage naast het Klokgebouw gaat 19 december dicht en wordt in januari gesloopt. Volgens het ED kijken ze nog naar een mogelijk ‘derde leven’ voor de al hergebruikte parkeergarage. Maar wat komt ervoor in de plaats? Lees snel verder!

De parkeergarage moet ruimte maken voor de bouw van Plan P: een woon- en kantoorgebouw van zeven verdiepingen. Naast drie verdiepingen aan kantoorruimte komen hier ook 52 koopappartementen. Op de zevende verdieping komt een buitenruimte voor bewoners met uitzicht op de Philitelaan. Benieuwd hoe dat eruit gaat zien? Foto’s van het project vind je hier.

Waar kun je dan wel parkeren?

De parkeergarage was altijd al bedoeld als een tijdelijke oplossing tot de ruimte nodig zou zijn voor nieuwbouw. Waar kun je dan wel parkeren na 19 december? Automobilisten kunnen terecht in de naastgelegen parkeergarage Om de hoek. Ook komt er nog een nieuwe parkeergarage bij in het verlengde hiervan. Die komt achter de nieuwe drie woontorens tussen de Philitelaan en het spoor in. De verwachting is dat je hier in de zomer van 2020 gebruik van kan maken.

Tekst loopt door onder de foto

Instagram hotspot

Naast dat we binnenkort afscheid moeten nemen van de garage, moeten we ook ‘vaarwel’ zeggen tegen een van de geliefdste Instagram-hotspots op Strijp-S. De parkeergarage was een populaire plek voor fotoshoots en videoclip-opnames. Wil je nog een allerlaatste kiekje of filmpje maken? Snel zijn, je hebt nog een week! Enne, natuurlijk hopen we dat we er een nieuwe Instagram-spot voor terugkrijgen… Duimen maar!

Lees ook:

Doe mee aan de indebuurt Eindhoven kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Eindhoven is...
anne AlopecianGirlboss

Anne zet alopecia op de kaart: ‘Er heerst nog een behoorlijk taboe rondom haarverlies’

Ze is een opvallende verschijning met haar kale hoofd: Anne is 18 jaar, studeert in Eindhoven en hee...
Hoogstraat

Toen in Eindhoven: 18 x oude foto’s van de Hoogstraat

Dat Eindhoven vroeger uit verschillende dorpen bestond, kun je nog steeds goed zien aan bepaalde wij...

Meer over

Nieuws

adv.