Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De NS gaat staken op 28 mei: dit merk jij ervan

Door Manon Swinkels 25 mei 2019

Goed om te weten! De vakbonden hebben een grote staking aangekondigd in het openbaar vervoer in heel Nederland! Werknemers van de NS staken op dinsdag 28 mei de hele dag om actie te voeren voor een beter pensioen. Even rekening mee houden als je een tripje met de trein had gepland.

Het is nog niet bekend hoe groot de actie daadwerkelijk wordt, maar in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag legt ook het stadsvervoer die dag het werk neer. Er wordt aangeraden om voor alternatief vervoer te kiezen.

‘Zeer ingrijpend’

Moet je met de trein, dan is er in elk geval kans dat die niet rijdt. De spoorwegen bekijken op dit moment wat de gevolgen zijn van het staken en hoe ze reizigers zo goed mogelijk kunnen informeren.

De NS betreurt de aangekondigde 24-uursstaking op het spoor. “We vinden het jammer dat opnieuw gekozen is voor een middel waar onze reizigers zeer veel hinder van ondervinden. Reizigers worden de dupe van een conflict waar NS geen partij in is”, laat de NS weten in het ED.

Check je reisplanner

Moet je toch onze lievelingsstad verlaten? Check dan even goed de NS-reisplanner! Daar kun je zien of het openbaar vervoer rijdt op de plek waar jij naartoe moet, en vind je informatie over eventueel vervangend vervoer.

Lees ook:

Favorieten van Suzanne

8 x de leukste winkels in Eindhoven volgens locals

Elke week vragen we een Eindhovenaar de hemd van het lijf over zijn/haar favoriete plekken in de sta...

5 x emoties die je ervaart als je alweeeeer vertraging met de trein hebt (in gifjes)

Wauw! Zó blij zijn treinreizigers met Station Eindhoven

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.