Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Da’s niet best! De kloof tussen arm en rijk groeit in Eindhoven

Door Marie Frenay 9 november 2019

Je verwacht het niet, maar achter al die nieuwe gebouwen en toffe initiatieven, schuilt er ook armoede in Eindhoven. De kloof tussen rijk en arm blijft in onze stad alsmaar groeien, blijkt uit onderzoek van de Rabobank: oei!

Een woordvoerder van de Rabobank laat weten aan het ED dat de lichtstad het over het algemeen goed doet, maar er zijn wel rode seinen die opvielen in het rapport. Er is dus een keerzijde aan onze welvaart en deze drie factoren spelen daar een grote rol in.

Ontevreden

Wat blijkt nou? Eindhovenaren zijn als het gaat om woontevredenheid minder tevreden dan de gemiddelde Nederlander. Het wordt steeds duurder om te huren en te kopen in Eindhoven en dat vinden de meeste bewoners van onze stad niet zo fijn, zo lezen we in het artikel van het ED.

Lager inkomen

Oh, no! We lezen ook in het rapport dat de inkomens lager zijn dan in de rest van Nederland en dat terwijl het inkomen in Zuidoost-Brabant hoger ligt dan in het hele land. Hoe dat kan? Blijkbaar is er een hele grote groep mensen in Eindhoven die een lager loon heeft dan de door het CBS gehanteerde lage-inkomensgrens: lekker is dat!

Tekst loopt door onder foto

Minder interesse voor kennis?

Verrassend, vind je niet? Eindhovenaren zijn veel minder bezig met opleidingen, trainingen of cursussen in vergelijking met de rest van Nederland, dit vindt de Rabobank erg zorgwekkend. Het zou als Brainport juist heel belangrijk moeten zijn om kennis en skills te onderhouden, volgens de onderzoekers.

Is er een oplossing?

Tuurlijk, maar volgens de bank moeten de overheid, de onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven wel samenwerken aan een ‘ brede welvaartsagenda’. Op deze manier kunnen ze niet alleen de welvaart voor iedereen verbeteren, maar er ook voor zorgen dat Eindhoven aantrekkelijk blijft voor kennisgerichte bedrijven. Tja, en die ondernemingen hebben we als Brainport best wel nodig!

Lees ook:

Ziekenhuis Eindhoven

Dit is het beste ziekenhuis van Eindhoven volgens de Ziekenhuis Top 100

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, dan zit je hier in Eindhoven gelukkig goed. Maar lie...
Soontiëns Tuincentrum

Regen? Yes please: ontvang subsidie met het opvangen van je regenwater

Bah, het lijkt steeds vaker en langer te regenen nu het herfst is en daar worden we soms flink chagr...
Inbrekers

Oh jee: Eindhoven is de minst veilige stad van Brabant

Tijd voor een extra slot op je deur of een stoere waakhond: Eindhoven is volgens de InbraakBarometer...

Meer over

Nieuws

adv.