Buitenkansje: op 16 mei kun je gratis naar de tandarts

Door Ankie de Turck 14 mei 2018

Ben jij er ook zo een die een bezoekje aan de tandarts steeds maar weer uitstelt? Je bent zeker niet de enige, maar slim is het niet. Want hoe is het gesteld met je tandvlees? Daar kun je op 16 mei antwoord op krijgen. Dan is het namelijk European Gum Health Day en kun jij gratis de tandarts bezoeken!

Gezond tandvlees is heel belangrijk. Als je tandvlees ontstoken is, kan dat erger en erger worden en zelfs leiden tot tandverlies. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat er een relatie is tussen Paradontitis (ontstoken tandvlees) en diabetes, hart- en vaatziekten, reuma en kanker. Dat is even schrikken, of niet? Daarom is het heel belangrijk dat je je tandvlees af en toe laat controleren. Just to be sure.

Je merkt het niet eens

Ongeveer de helft van de volwassenen heeft last van Parodontitis, waarvan het in 10-15% om een ernstige vorm gaat. Vaak doet het niet eens pijn, waardoor je niet eens in de gaten hebt dat er iets loos is met je tandvlees. Om je nou een duwtje in de rug te geven richting de tandendokter kun je op 16 mei een gratis screening van je tandvlees krijgen. Even zien hoe de vlag erbij hangt.

En wat gebeurt er dan?

Om te beoordelen of tandvlees gezond of ontstoken is, wordt de ruimte tussen de tand en het tandvlees opgemeten, de pocket. Er wordt gekeken hoe diep de pockets zijn. Hoe dieper de pockets, hoe ernstiger de ontsteking. En je krijgt meteen voorlichting en uitleg over de staat van je tandvlees en eventuele ernst van de aandoening.

Waar kun je terecht?

In Eindhoven kun je terecht bij de Praktijk voor Parodontologie Eindhoven aan de Geldropseweg 224.  Van 08:30 – 12:00 uur en van 13:30 – 16:30 uur. Je kunt je telefonisch aanmelden (040 – 2137282).

Praktijk voor Parodontologie Eindhoven tandartsen

Vandaag gesloten

Geldropseweg 224, Eindhoven

Bekijk meer:tandartsen

Goeiemorgen Tongelrese tandjes!

Wie is de tandjes kwijt? We hebben je (halve) kunstgebit gevonden. Ligt op de brug van de Tongelrese...

adv.