Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzondere actie: deze Eindhovense plekken kleuren vanaf 27 november oranje

Door Chloë van der Smitte 25 november 2020

In het kader van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ van de Verenigde Naties, kleuren verschillende Eindhovense gebouwen van 27 november tot en met 10 december oranje. Het gaat om een bijzondere actie, kijk maar: 

Met de deelname aan de campagne wil de gemeente actie voeren tegen Geweld tegen Vrouwen. Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd. Een belangrijk thema waar gemeente Eindhoven graag aandacht voor vraagt. “Vrouwen en meisjes zijn wereldwijd nog te vaak slachtoffer van (fysiek) geweld. We steunen Orange The World in hun acties om, samen met plaatselijke partijen, aandacht te vragen voor dit probleem – in de hoop dat het stopt. Eindhoven wil een stad zijn waar mensen fijn en veilig kunnen samenleven”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Eindhovense plekken

Om dat voor elkaar te krijgen, kleuren verschillende plekken en gebouwen tussen 27 november en 10 december oranje. In Eindhoven gaat het om de Witte Dame, Dommelbrug en Hovenring.

27 november startsein

De actieperiode is niet zomaar gekozen: 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, 10 december de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. De tussenliggende dagen heten ‘the 16 days of action against violence against women’.

160 gemeenten voeren actie

Niet alleen Eindhoven doet mee aan deze campagne. In totaal maken 160 gemeente zich sterk tegen vrouwengeweld. Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs meer dan 45% van de vrouwen en meisjes.

Lees ook:

Eindhoven van bovenaf gezien

5 x de meest iconische gebouwen in Eindhoven

Iedere stad heeft ze: opvallende kenmerken die een stad tot díe specifieke stad maken. Meestal zijn ...
lichthoven

Lichthoven: alle plannen op een rijtje (mét beelden van vier nieuwe gebouwen!)

De plannen voor Lichthoven krijgen steeds meer vorm. Het is een nieuw te ontwikkelen stukje gebied t...
eindhoven skyline

Mysterie opgelost: dit is (nu nog) het hoogste gebouw van Eindhoven

Eindhoven begint langzaam op mini-Manhatten te lijken. Onze skyline is gevuld met een een hele hoop ...

adv.