Attentie: maandagochtend staakt de NS!

Door Manon Swinkels 15 maart 2019

Reis je maandag 18 maart met de trein? Let op, er wordt die ochtend namelijk gestaakt door medewerkers van de NS. Vanaf het begin van de dienst tot aan 07.06 uur rijden er geen treinen. Daarna komt het treinverkeer langzaam op gang, dus houd rekening met vertragingen, zo kondigt vakbond FNV aan.

Spoorbonden CNV, FNV en VVMC leggen het werk neer om te pleiten voor handhaving van de pensioensleeftijd op 66 jaar. De staking zal daarom ook 66 minuten duren, waarna het treinverkeer wordt opgestart.

“We geven dit signaal nu af om te voorkomen dat we straks allemaal steeds langer moeten doorwerken’’, zegt FNV-bestuurder Henri Janssen. “Dit gaat om een fatsoenlijk en tijdig pensioen voor iedereen. Daarom hopen we dat het publiek en de reizigers begrip hebben voor de actie.’’

Hier wordt gestaakt

In deze steden vindt de actie plaats: Eindhoven, Den Helder, Hoorn, Alkmaar, Enkhuizen, Utrecht, Zwolle, Den Haag, Hengelo, Enschede, Arnhem, Rotterdam, Amsterdam, Maastricht en Heerlen. Dat worden er waarschijnlijk nog meer.

Lees ook:

Intertoys Eindhoven

Slecht nieuws: tóch een extra Intertoys dicht in Eindhoven

Echt duidelijk wordt het er allemaal niet op met dat Intertoys gebeuren. Eerst werd bekend dat de sp...
Tivolitoren

Video: de Tivolitoren gaat tegen de vlakte en dit is waarom

We gingen een kijkje nemen bij de sloop van de Tivolitoren aan de Heezerweg. Stukje bij beetje wordt...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.