Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal coronabesmettingen neemt toe: zo zit het in Eindhoven

Door Redactie Eindhoven 11 augustus 2020

Het is al weken het gesprek van de dag: de stijgende coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe update van het RIVM blijkt dat ook deze week meer Nederlanders positief zijn getest op het coronavirus: in totaal 4036 nieuwe besmettingen.  

Het gaat hier om een periode van 5 tot en met 11 augustus. Een week eerder waren er nog 2588 nieuwe besmettingen, er zijn dus 1.448 meer meldingen meer dan vorige week. In totaal zijn 38 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er zes minder dan vorige week.

Percentage positieve tests hoger

Bijna 100.000 mensen lieten zich afgelopen week testen. Dat is iets minder dan in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week gestegen van 2,3% in de week van 27 juli naar 3,6% in de week van 3 augustus. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.

Coronabesmettingen in Eindhoven

Zijn er in onze stad ook meer Eindhovenaren besmet geraakt met het coronavirus? Tussen 5 en 11 augustus zijn er 55 Eindhovenaren positief getest. Dat zijn 23,5 besmettingen op 100.000 inwoners. Vorige week lag dit getal op 16,5. Eén persoon is in het ziekenhuis opgenomen, één persoon is overleden.

In kaart

Ben je benieuwd hoeveel besmettingen er zijn bijgekomen in de regio of ergens anders in het land? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht.

Lees ook:

john jorritsma

Wake-up call burgemeester John Jorritsma: ‘Spreek mensen aan die zich niet aan coronaregels houden’

Burgemeester John Jorritsma doet samen met collega-burgemeesters Jack Mikkers (Den Bosch) en Theo We...

[video] Zo ziet de corona-teststraat eruit in Eindhoven

Coronatest in Eindhoven: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

adv.