Omdat het zo’n chaos is: 150 parkeerboetes bij Airport ingetrokken

Door Arno de Natris 2 juni 2017

Heb je een parkeerboete gekregen nadat de parkeergarage bij Eindhoven Airport is ingestort? Die hoef je niet te betalen. De verkeerschaos heeft voor zoveel onduidelijkheid gezorgd dat de gemeente heeft besloten dat er voorlopig geen parkeerboetes worden uitgedeeld en die al wel zijn uitgeschreven worden kwijtgescholden.

Zaterdag stortte een deel van het nieuwe Multi Purpose Building bij Eindhoven Airport in. Daarna is de verkeerssituatie gewijzigd. Er zijn omleidingen ingesteld, parkeerverboden ingevoerd en op sommige stukken weg is éénrichtingsverkeer ingevoerd.

Handhavers als gastheren en -vrouwen

Dat zorgde voor een behoorlijke chaos. “Omdat de situatie elke dag kan veranderen, krijgen parkeerders voorlopig geen bekeuring maar een folder bij wijze van waarschuwing”, legt de gemeente uit. “In de folder staat uitgelegd dat de verkeerssituatie elke dag kan veranderen en dat verkeersdeelnemers elke dag opnieuw goed naar de wijzigingen moeten kijken zoals op de verkeersborden aangegeven. In noodzakelijke gevallen wordt er wel bekeurd, maar de handhavers zullen vooral optreden als gastvrouw en -heer om ervoor te zorgen dat alles rustig verloopt.”

Meer over

112 Verkeer

adv.