Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meer dan €200.000,- aan boetes voor appen en bellen achter het stuur in Eindhoven

Door Rachèl Sloven 17 oktober 2018

Handheld bellen of appen achter het stuur is zó uit de tijd. Toch zijn er mensen die zich daar niet zoveel van aantrekken. In heel Nederland kregen afgelopen jaar maar liefst 75 duizend bestuurders een boete voor bellen of appen achter het stuur. Daarmee werd bijna 17 miljoen euro opgehaald!

Er werden in 2017 meer boetes uitgedeeld voor dit soort overtredingen dan in het jaar daarvoor.

In Eindhoven

Vorig jaar zijn in onze gemeente 964 automobilisten op de bon geslingerd en dat was goed voor een totaal boetebedrag van €218.85o,- In 2016 deden we het ietsje beter met 662 bekeuringen en een totaal bedrag van €150.640,-. Er zit dus niet bepaald vooruitgang in. Foei!

Check hier het aantal boetes in onze regio:

Boetehotspots

In welke steden de meeste automobilisten werden betrapt? Vorig jaar was dat het vaakst in Amsterdam (5,7 duizend boetes), Den Haag (3,9 duizend boetes) en Rotterdam (3,8 duizend).

Camera

Politiewoordvoerder Wendy Gehrmann laat weten dat er momenteel proeven lopen om overtreders makkelijker te kunnen bekeuren. Zo experimenteert de politie met een nieuwe flitscamera die appende of bellende mensen achter het stuur kan registreren. Hiermee kan de politie deze overtreding op grotere schaal aanpakken. Gehrmann: ‘Naast handhaving is het van belang dat mensen inzien dat afleiding en verkeer niet samengaan.’

Celstraf

Daarnaast wil Minister Grapperhaus van Justititie en Veiligheid een wetswijziging doorvoeren waarmee telefoongebruik achter het stuur onder ‘roekeloos rijgedrag’ wordt geschaard. Daardoor kan gevaarlijk rijgedrag, waaronder appen of bellen achter het stuur,  zwaarder bestraft worden. Een automobilist kan voor telefoongebruik achter het stuur dan een maximale celstraf van twee jaar krijgen.

Lees ook:

flitspaal

Dit zijn de meest flitsende flitspalen van Eindhoven

Als ze nog echt zouden flitsen dan waren sommige wegen in Eindhoven één grote stroboscoop. Er zijn f...

Mag dat…oversteken als het stoplicht op rood staat?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

adv.