‘Ik ben al zo vaak uitgescholden voor homo dat ik het niet eens meer bijhoud’

Door Arno de Natris 4 april 2017

Ook Eindhovense homo’s hebben te maken met geweld. Eén van hen heeft op Facebook uitgebreid verhaal gedaan over wat hem afgelopen weekend is overkomen. “Na een worsteling om de fietsen en op het stadhuis aangekomen te zijn sloeg hij mij met z’n vuist recht in mijn gezicht, meerdere malen.” Zaterdag is er een hand-in-handactie tegen homogeweld in Eindhoven.

Bas en vriend Alfie zaten op een bankje bij Pallaz, een bekende homokroeg in de stad, toen een vriendelijk gesprek ontaarde in mishandeling. Bas vertelt uitgebreid erover op Facebook:

Actie in Eindhoven

Het moet maar eens afgelopen zijn met geweld tegen homo’s, vindt de community Love is Louder en daarom organiseert zij komende zaterdag een (soort van) protestmars in Eindhoven. Je kunt hand-in-hand meelopen, vanaf 17.00 uur van het 18 Septemberplein naar het Stadhuisplein. Om deze mannen en alle andere LHBT’ers in de stad en ver daar buiten een hart onder de riem te steken kun je zaterdag meelopen naar het Stadhuisplein. “Jezelf kunnen zijn, dat is in onze wereld helaas nog steeds niet vanzelfsprekend”, aldus de organisatie.

 

Hand in hand voor diversiteit in Eindhoven

Raadsvragen: ‘Schokkende geweldsincidenten’

GroenLinks in Eindhoven heeft ondertussen al raadsvragen gesteld. De partij zou graag meer beeldmateriaal ‘met nadruk op diversiteit’ in de stad zien. “Iedereen is welkom in Eindhoven, hoor je vaak. Eindhoven is een stad van mensen in hun verscheidenheid, jong en oud, man en vrouw en transgender, met afkomst uit Nederland of de wereld”, vertelt raadslid Kay Sachse, voorheen voorzitter van homobelangenvereniging COC Eindhoven en regio. “Ik wil laten zien dat alle inwoners een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving moet er oog zijn voor al deze verschillende groepen, ook in de gemeentelijke publicaties zoals bij een stad als Eindhoven.”

Meer over

112 Nieuws

adv.