In deze Eindhovense buurten wordt heel vaak ingebroken

Door Arno de Natris 8 december 2017

Je wil het echt nooit meemaken, maar het gebeurt ook in Eindhoven. Inbrekers hebben ook onze stad ontdekt. In de eerste negen maanden van dit jaar was het maar liefst 628 keer raak. In welke Eindhovense buurt loop je nou het meeste risico?

Indebuurt verzamelde de inbraakcijfers van de politie en zette ze op de kaart. Waar zou je eens moeten nadenken over een extra slot en waar kun je rustig met de deur open en het licht uit op vakantie gaan? Dit zijn de meest opmerkelijke cijfers.

Meeste inbraken

Een klein adviesje. Verlaat de winkelgebieden! Althans, als je de man met het breekijzer niet wil tegenkomen. In de binnenstad is 64 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. Ook het gebied daarboven, de Fellenoord, is een boevenhotspot: 57 inbraken. En dan volgt Winkelcentrum Woensel en omgeving: 38 inbraken. Met 36 ongewenste bezoeken (waarvan 11 in de vakantiemaand juli) is de omgeving Bloemenplein in Stratum de meest interessante plek voor de inbrekers in een echte woonwijk.

Minste inbraken?

Waar zit je dan heel veilig? Riel is een safezone. Hier waren helemaal geen inbraken. En op Esp en bij Eindhoven Airport bleef de teller op 1 steken. Dan moeten we wel even zeggen dat hier relatief weinig mensen wonen. Gaan we het aantal inbraken even relatieveren met het het aantal bewoners dan zit je in Schuttersbosch heel veilig.

En hoe zit het in jouw buurt?

Hieronder een kaartje met alle cijfers. Durf jij je huis nog uit of ga je snel alles dichttimmeren, het licht 24/7 aan laten en een valse rottweiler in de tuin laten bivakkeren?

Meer over

112 Nieuws

adv.