Eindhoven op plek 2 in AD Misdaadmeter: veel meer overvallen en zakkenrollerij

Door Arno de Natris 19 mei 2017

We staan weer eens hoog in een lijstje, maar of we er trots op moeten zijn? Eindhoven staat in de AD Misdaadmeter op plaats 2. Vooral het aantal overvallen, zakkenrollerij en het aantal diefstallen uit motorvoertuigen is vorig jaar flink toegenomen.

Het AD maakt ieder jaar de Misdaadmeter op. Aan de hand van cijfers over criminaliteit per gemeente komt er dan een ranglijst waar je als gemeente niet hoog in wil komen te staan.

Eindhoven staat al jaren in de top 5. Nu (cijfers gaan over 2016) staan we dus op plek 2, twee plekken hoger dan een jaar eerder. Alleen Amsterdam staat nog boven ons, op de eerste plek.

Meer overvallen en zakkenrollerij

Vooral het aantal overvallen is spectaculair gestegen. Het waren er 25 in 2016, vijf meer dan een jaar eerder. En check even het aantal gevallen van zakkenrollerij: 1232. Dat zijn er ruim 200 meer. Verder steeg het aantal diefstallen van of uit een motorvoertuig en het aantal diefstallen van motorvoertuigen zelf.

Ook mooie cijfers

Er is ook goed nieuws. Het aantal woninginbraken is flink gedaald, van 1350 naar 978. Ook het aantal bedreigingen, straatroven en mishandelingen is flink afgenomen.

Alle cijfers zien? Check de AD Misdaadmeter.

 

Meer over

112

adv.