De Emmasingel is geen racebaan, ook niet voor jonge mannen

Door Arno de Natris 13 december 2017

Het lijkt een fantastisch stuk breed asfalt om eens lekker flink op het gaspedaal te duwen en dat is ook precies wat er te vaak gebeurt op de Emmasingel, vooral ’s nachts. De politie heeft er weer gecontroleerd en weer werd er veel te hard gereden. “Het bleken vooral de jongere mannelijke automobilisten in snelle auto’s die de verleiding niet konden weerstaan om het gaspedaal flink in te trappen”, aldus de politie.

In mei controleerde de politie er al eens. Toen presteerde één bestuurder het om daar 106 kilometer per uur te rijden terwijl er een maximum van 50 kilometer per uur geldt. In totaal gingen acht bestuurders op de bon.

Dit weekend was er weer een controle. De grootste snelheidsduivel reed 96 per uur. De politie richtte zich vooral op de extreme hardrijders, automobilisten die 70 of harder reden. Dat resulteerde in acht processen-verbaal in anderhalf uur tijd.

“Met name ’s nachts, in de weekenden wordt op deze plek behoorlijk hard gereden”, aldus de politie van Eindhoven. “Op de Emmasingel steken veel voetgangers en fietsers de weg over. Veel automobilisten lijken zich onvoldoende bewust te zijn van de risico’s die het hard rijden op zulke locaties met zich mee brengt. Je wilt het niet op je geweten hebben dat je met hoge snelheid een voetganger of fietser raakt.”

Meer over

112

adv.