Basisschool Onder de Wieken compleet afgebrand, kinderen noodgedwongen week vrij

Door Arno de Natris 11 juni 2017

Basisschool Onder de Wieken aan de Mainelaan in de Achtse Barrier is zaterdag compleet verwoest door een grote brand. “Onze school is verloren gegaan”, meldt directeur Lenny Voets in een brief aan de ouders. Maar, de school must go on, en op 19 juni kunnen de leerlingen weer onderwijs volgen. Dat gebeurt dan in een oud schoolgebouw aan de Calaislaan.

Dat betekent wel dat de kinderen een week niet naar school kunnen. “Wij zullen de komende week gebruiken om dit gebouw in te richten en onderwijsklaar te maken, zodat we het onderwijs kunnen bieden, op de vertrouwde manier die u van ons gewend bent”, zo staat in de brief aan de ouders. “U mag van ons verwachten dat wij, samen met onze partners, ons uiterste best zullen doen om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij betreuren het dat we de komende week geen onderwijs kunnen verzorgen aan de kinderen en vragen om uw begrip in deze overmacht situatie.”

Foto: ANP

NL-alert

Zaterdagochtend rond 11.00 uur brak er brand uit bij Onder de Wieken. De brandweer kon niet voorkomen dat de hele school verloren ging. De brandweerlieden waar nog tot diep in de avond bezig met blussen. In de buurt van de school werd en NL-alert uitgegeven. Je moest uit de rook blijven en ramen en deuren sluiten.


Video van EDTV

Meer over

112

adv.