Yes! Koningsdag 2019 valt op een zaterdag en dit is er te doen in Eindhoven

Door Rachèl Sloven 14 maart 2019

Koningsdag 2019 staat alweer bijna voor de deur. Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te beleven in Eindhoven! Het is nog even wachten totdat het feest losbarst, maar we willen alvast een tipje van de sluier oplichten, van wat ons te wachten staat tijdens het Oranjefeest.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Op 27 april 2019 gaan we weer los met blokfluiten, oranje tompouces en vlaggetjes in onze lichtstad. We vieren immers Koningsdag en eigenlijk is dat nergens gezelliger dan in Eindhoven. Jammer dus voor de Koninklijke familie, want die brengt deze dag een bezoek aan Amersfoort. Die stad moet wel heel erg zijn best doen… En het fijne is dat de kans groot is dat je dit jaar vrij bent, want Koningsdag valt op een zaterdag. Driewerf hoera! Hieronder alvast de drie grootste party’s van Koningsdag 2019 in Eindhoven

Royal Dutch Festival

Yess! We kunnen weer uit ons dak op het Stadhuisplein! Na twee edities van Royal Dutch Eindhoven is het grootste Koningsnacht- én dag festival weer terug op het gezelligste plein van Eindhoven. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april 2019 kleurt het plein compleet oranje. De toegang is gratis. Meld je via Facebook aan voor het evenement en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Happy Kingsday Fest

Wil jij tijdens Koningsdag meebrullen met de allerbeste coverbands? Dan moet je naar het Happy Kingsday Fest op het Fensterrein. Dat is die parkeerplaats tussen de Keizersgracht en de Kleine Berg. Op het terrein wordt een foodplein ingericht met diverse foodtrucks, waar de lekkerste gerechten worden bereid. Bij een goede hap hoort natuurlijk ook een lekker drankje. Deze zijn verkrijgbaar bij een van de vele barren. Het is nog geheim wie er tijdens Koningsdag optreden. Hou de Facebookpagina in de gaten voor de bekendmaking van de volledige line-up.

King-S Festival

We kunnen weer naar hét Koningsdagspektakel van Eindhoven op Strijp-S. King-S Festival heeft verschillende podia zowel in het Klokgebouw, als buiten op het Strijp-S terrein. Ga uit je plaat op Techno, Drum & Bass, Acid, Techno, Dubstep, Rock & Pop en trakteer jezelf op een hapje en een drankje bij één van de vele barren en foodtrucks. Hou de Facebookpagina in de gaten voor meer informatie. Oh, het festival is gratis trouwens.

King Hollandia

Een echt Hollands feestje op het Stationsplein (op het vvv-terrein). Zowel op 26 april als 27 april gaat het hier los met Nederlandse topartiesten als John de Bever en Corry Konings. Via de Facebookpagina kun je binnenkort meer informatie vinden.

KADER – koningsdag TAC

Een lekker feestje in de tuin van het TAC. Het begint op 27 april om 14.00 uur en gaat door tot in de late uurtjes. De line-up is nog niet bekend en je zult ook nog even moeten wachten tot je een kaartje kunt kopen. Hou daarom de Facebookpagina scherp in de gaten.

Koningsdag in de Bergstraat

Terwijl de Koning een rondje Amersfoort doet knallen er in de Bergstraat heerlijke deuntjes door de boxen, en tapt De Bierbrigadier heerlijke (speciaal) biertjes. In de ochtend en middag staat de straat vol met leuke kraampjes en voor wat lekkers te eten hoef je de straat ook niet uit! Check de Facebookpagina.

Weet jij nog andere feestjes? Laat het ons weten!

Lees ook:

Terrasjes op het Catharinaplein

10 x dit is waarom je liever in Eindhoven woont dan in Amsterdam

Geef mij maar Amsterdam. Eh...Eindhoven zul je bedoelen. Om in de woorden van Theo te blijven: "Het ...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.