Ik wil verkopen op de grote Eindhovense vrijmarkt. Hoe werkt dat?

Door Arno de Natris 18 april 2017

Zolder leeggeruimd? Uit het speelgoed gegroeid? Honderd vogelhuisjes geknutseld, maar geen plek ervoor in de tuin? Neem je waar mee naar de Oranjemarkt, de grote vrijmarkt in Eindhoven, op Koningsdag. Hoe werkt het?

Iedereen kan zijn of haar spullen verkopen op de grote Oranjemarkt op Koniningsdag. Dit jaar is de grote Oranjemarkt niet op de Mathildelaan, maar in het Stadswandelpark. Je kunt je kleedje spreiden op de grasvelden van het park en dat is gratis. Je kunt ook een kraam huren en dat kost je dertig euro.

Kraampje huren

Er zullen zo’n 100 overdekte (met zeiltje) kramen opgesteld zijn. Je kunt via deze site een plekje reserveren. Tussen 6.00 en 8.00 uur mag je je spullen komen brengen.

Kleedje spreiden

Wil je liever op het gras zitten? Dan is een plekje gratis. Je kunt van 6.00 tot 8.30 het terrein op om je koopwaar uit te stallen. Het kan weleens druk worden, dus de organisaties heeft liever dat je bijvoorbeeld met een bolderkar of bakfiets komt.

Oja, je moet je niet verkochte spullen weer mee naar huis brengen. En je mag geen etenswaren, drank of medicijnen verkopen.

De Oranjemarkt in het Stadswandelpark is voor bezoekers tussen 10.00 en 18.00 uur open. Entree is uiteraard gratis en behalve lekker snuffelen bij de kraampjes kun je van alles doen en meemaken. Veel meer informatie vind je op de site van de Eindhovense Oranjemarkt.

adv.