Mag dat, eten verkopen op de rommelmarkt tijdens Koningsdag?

Door Manon Swinkels 18 april 2019

Stapels met puzzels, kinderspeelgoed en bakken met kleding: je komt het allemaal tegen op de rommelmarkt tijdens Koningsdag. Aan welke kant van het kleedje je je ook bevindt: van de hele dag onderhandelen krijg je honger en dorst. Maar hoe zit het eigenlijk met de regels rondom de verkoop van eten en drinken?

Op de rommelmarkt van Koningsdag vind je ieder jaar voldoende te eten en drinken. Je kunt met gemak een van de cafés induiken of op het terras je tosti verorberen, en ook aan kraampjes die lekkers verkopen is geen gebrek. De kraampjes met voedsel of drankjes hebben daar speciaal een vergunning voor aangevraagd. Voor het neerleggen van een kleedje heb je geen vergunning nodig, maar je mag hem alleen uitleggen op de daarvoor bestemde plekken (de Oranjemarkt in het Stadswandelpark en verschillende markten in de wijk).

Eten verkopen op de kleedjesmarkt

Maar wat als jij een echte keukenprins(es) bent en je zelfgemaakte muffins wilt verkopen? Mag je die dan ook op je kleedje leggen, naast je oude puzzels en houten speelgoed? Helaas, dat mag niet. De gemeente laat namelijk weten: “De verkoop van levensmiddelen op een vrijmarkt (eten en drinken), alcohol en geneesmiddelen (als bedoeld in de Wet op de Geneesmiddelenvoorziening) is niet toegestaan.”

Lees ook:

Cure Afvalbeheer

Dit is wanneer het afval dit weekend wordt opgehaald

Het is weer bijna Pasen en vlak daarna komt Koningsdag. Hartstikke leuk, eieren zoeken, brunchen en ...
Muziek koningsdag Eindhoven

Hier moet je op letten als je Koningsdag 2019 in Eindhoven gaat vieren

Koningsdag is een enorm gezellig feest in Eindhoven en daar komen heel veel mensen op af. Héél veel....

adv.