Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag 2020 in Eindhoven: dit is er te doen

Door api 5 februari 2020

Eindhoven kleurt – net als de rest van het land – op maandag 27 april 2020 oranje. Markten, feestjes en andere activiteiten: op koningsnacht en Koningsdag is in Eindhoven van alles te doen. Zorg dat je niets mist.

Dit jaar valt Koningsdag op een maandag. Het is een officiële feestdag, dus de meeste mensen zijn op deze dag vrij om de verjaardag van Willem-Alexander te vieren.

Wat kun je op Koningsdag doen in Eindhoven?

De vraag der vragen: wat staat er op het programma? Genoeg! Houd je van een feestje? Die zijn er genoeg in Eindhoven. Kan je niet wachten om een rondje over een vrijmarkt te lopen? In onze stad zijn kraampjes in overvloed. Lees dus snel verder.

Welke vrijmarkten kan ik bezoeken in Eindhoven?

Heb jij alleen maar oog voor de koopjes? Dan kun je je koopjeshart sneller laten kloppen bij de Oranjemarkt in het Stadswandelpark: de grootste vrijmarkt van Eindhoven. Ook de Koningsmarkt aan de Kruisstraat is een aanrader, die wordt ieder jaar weer druk bezocht. Benieuwd naar alle vrijmarkten in Eindhoven? Nog even geduld, dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Viert Eindhoven nog koningsnacht?

De verjaardag van Willem-Alexander begint al met koningsnacht. En natuurlijk vieren we dat in onze stad ook. Zo zal voor de vierde keer Royal Dutch plaatsvinden op het Stadhuisplein. Jammer genoeg is het programma (nog) niet bekend. Zodra we meer weten, lees je dat natuurlijk op indebuurt Eindhoven.

Wat is de weersverwachting op Koningsdag in Eindhoven?

Zon, wind, regen, hagel: wat gaat het worden op Koningsdag? Vorig jaar was het behoorlijk druilerig in onze stad en moesten feestvierders regelmatig schuilen voor de regen. Hoe dat dit jaar is, weten we helaas nog niet want zo’n goede glazen bol bestaat niet. Vlak voor Koningsdag plaatsen we een weersvoorspelling.

Hoe kom ik op Koningsdag in Eindhoven?

Goede vraag! Op deze nationale feestdag zijn veel inwoners op de been. Wat betekent: drukte op de weg. Dit zijn de verkeersmaatregelen in en rondom onze stad:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online

Kan ik op 27 april nog wel winkelen of boodschappen doen?

Niemand vindt het leuk om voor een dichte deur te staan, dus check van te voren of de winkels en supermarkten met Koningsdag open zijn. Veel supermarkten hanteren aangepaste openingstijden, maar zijn wel gewoon geopend. Houd indebuurt Eindhoven in de gaten voor de openingstijden.

Lees ook:

12 x toen je nog overal met de auto mocht komen in Eindhoven

Met de auto over de Vestdijk is momenteel nogal een crime. We moeten nog steeds omrijden en de situa...
eindhoven binnenstad centrum winkelen

7 x dit was vroeger heel normaal in Eindhoven

Een wereld zonder Spotify, online supermarkt, mobiele telefoon of indebuurt; dat is moeilijk voor te...
Laszlo Toth

Dit gebeurt er met Eindhoven als de dijken breken

Vroeger heb je, als het goed is, tijdens de geschiedenisles alles geleerd over de watersnoodramp in ...

adv.