De SBS6 Kerstparade: dit moet je weten over de optocht

Door Arno de Natris 5 december 2017

Komende zondag, 10 december, zou het weleens enorm druk kunnen worden in Eindhoven. Ja, het is gewoon koopzondag en dat zo net voor de feestdagen. Maar die avond trekt ook de SBS6 Kerstparade door de binnenstad. Ga je er naar toe? Dit moet je weten over de kerstoptocht.

Op zondagavond trekken sprookjesachtige praalwagens, dansers en muzikanten voorbij in de binnenstad. Ook rijdt er een wagen mee met daarop verschillende populaire SBS6-gezichten. De Kerstparade werd al eens eerder in Eindhoven georganiseerd en trok toen naar verluidt 130.000 toeschouwers. Dus dan is het even fijn als je de volgende zaken weet.

Wanneer en waar?

De optocht begint om 18.30 uur. De start is op de Vestdijk. Daarna gaan de wagens en figuranten linksaf het 18 Septemberplein op. Dan weer links over de Emmasingel, Keizersgracht en Wal. Via het Stadhuisplein en Oude Stadsgracht komt de parade weer aan op de Vestijk. Verwachte eindtijd is 20.00 uur.

Wat kost dat?

Toeschouwer zijn kost je helemaal niks. De Kerstparade is gratis toegankelijk.

Hoe kom ik er en zijn er wegen afgesloten?

Houd er even rekening mee dat een aantal straten in de binnenstad zijn afgesloten en dat daarom bijvoorbeeld parkeergarages minder goed bereikbaar zijn. Omdat het weleens enorm druk kan worden kun je beter maar op tijd vertrekken, op de fiets komen of het openbaar vervoer nemen. Wel rijden veel bussen een andere route en zullen bushaltes vervallen. Hermes/Bravo heeft hier een overzicht van alle omleidingen. Oja, op het Stadhuisplein kunnen minder-validen naar de optocht kijken.

Welke SBS-sterren zien we op de praalwagen?

Dat is nog gokken. SBS heeft er nog niks over gezegd.

Komt de kerstparade op tv?

Een registratie is op maandag 18 december vanaf 20.00 uur te zien bij SBS 6 in Zo viert Nederland kerst. Indebuurt Eindhoven is van plan live te gaan, via Facebook. Like en volg daarom onze Facebookpagina.

Het weer

Volgens de voorspellingen van woensdag zou het zomaar eens kunnen gaan sneeuwen zondag!