Van heilgymnastiek naar dry needling: 50 jaar Fysiotherapie van Eijk!

Aangeboden door Fysiotherapie en Manuele Therapie Van Eijk 15 september 2018

Feest bij Fysiotherapie van Eijk in Eindhoven! Dit jaar vieren zij hun vijftigste verjaardag en dat is een bijzondere mijlpaal voor dit familiebedrijf. We gaan even een stukje terug in de tijd.

Vijftig jaar geleden startte Margo van Eijk haar eigen praktijk voor fysiotherapie. Grappig weetje: toen werd het nog ‘heilgymnastiek’ genoemd. In die tijd was het beroep fysiotherapeut nog vrij nieuw en onbekend. Gek idee dat dit nog relatief kort geleden is.

Fysiotherapie in het bloed

Niet veel later sloot echtgenoot Jan zich ook aan en samen hebben ze de praktijk uitgebouwd tot een grote en bloeiende zaak die tienduizenden Eindhovenaren al van hun klachten af heeft geholpen. Omdat fysiotherapie bij deze familie in het bloed zit, heeft zoon Paul in 1997 het stokje overgenomen.

Uit een ver verleden

In de jaren zeventig ging het er nog heel anders aan toe dan nu. Marieke, de vrouw van Paul, geeft een kleine rondleiding en laat ons wat dingen uit een ver verleden zien. Ziet er best heftig uit met allerlei elektroden en een soort van nekbanden. Werkte dat dan wel? Deed dat niet zeer? “Nee hoor, voor die tijd was dat heel normaal en deed het zijn werk. Maar tegenwoordig gaat het net allemaal iets gemakkelijker en zijn er gelukkig veel meer mogelijkheden”, zegt Marieke.

Tekst loopt door onder foto

Behandeltafel in de jaren zeventig

Het laat zich raden dat de praktijk zeker niet stil heeft gestaan. Paul: “Service en innovatie hebben altijd hoog bij ons in het vaandel gestaan. We zijn altijd een moderne, vooruitstrevende praktijk gebleven die inspeelt op de zorgbehoefte van onze patiënten. En met succes, want Fysiotherapie van Eijk is een begrip in Stratum en ver daarbuiten. En dat maakt ons niet alleen trots, maar sterkt ons ook in onze ambitie: de beste fysiotherapeutische zorg leveren in een persoonlijke en betrokken sfeer. Want dat doel is in al die vijftig jaar niet veranderd!”

Tekst loopt door onder de foto

Rechts: gewichtjes uit vervlogen tijden

Bij Fysiotherapie van Eijk kun je terecht bij maar liefst zeven therapeuten die allemaal hun eigen specialismen hebben. Denk aan manuele therapie, bekkenfysiotherapie, oedeemfysiotherapie en oncologie fysiotherapie, dry needling en fysiofitness. We nemen een kijkje in de sportruimte waar de cardio apparaten staan. Iedere patiënt heeft een persoonlijke pas, een soort creditcard, die ze in kunnen voeren als ze beginnen met de oefeningen. Hiermee kan Paul precies zien hoe de training is gegaan en het sportrondje eventueel aan te passen. Revalideren of fit worden op maat, zeg maar.

Groepslessen

Maar er is meer. Je hoeft niet per se last te hebben van gespannen spieren of pijnlijke gewrichten, je kunt ook groepslessen volgen. Als je wat kilootjes kwijt wil, bijvoorbeeld. Helemaal onder begeleiding en met regelmatige hermetingen om te bekijken of je goed op weg bent. Wedden dat dat op deze manier gaat lukken?

Wil je weten wat Fysiotherapie van Eijk voor jou kan betekenen? Neem dan zeker even contact op. Je zult je meteen op je gemak voelen in de informele, warme en gastvrije praktijk.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Fysiotherapie en Manuele Therapie Van Eijk. Meer over Fysiotherapie en Manuele Therapie Van Eijk ontdekken?

Fysiotherapie en Manuele Therapie Van Eijk fysiotherapeuten

Nu gesloten08:00 - 20:00

Piuslaan 93-A, Eindhoven

Bekijk meer:fysiotherapeuten

adv.