Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ojee: een teek komt nooit alleen!

Door Rachèl Sloven 10 juni 2019

Mocht je bij het controleren van je lichaam een teek vinden, dan moet je zeker verder zoeken naar andere tekenbeten. Daarvoor waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Uit een een inventarisatie van Tekenradar.nl is gebleken dat veel mensen meer dan één beet tegelijk oplopen. Vooral in Brabant en Gelderland is het vaak raak. Oei!

Vooral in déze periode zijn die gemene krengen actief. Mensen trekken er op uit voor een wandeling of fietstocht door de natuur. Dit is een goed moment om jezelf extra te controleren op teken. Die zijn namelijk vooral in de lente en zomer actief in natte natuurgebieden. “Bijna een op de vijf mensen meldt twee of meer tekenbeten”, zegt Kees van den Wijngaard, onderzoeker bij het RIVM.

Kamperen

Ongeveer de helft van de meldingen van beten komt in juni en juli binnen. Het RIVM waarschuwt mensen die tijdens Hemelvaart en Pinksteren gaan kamperen of de natuur intrekken dan ook om een tekencheck te doen. Tekentang bij de hand houden dus en héél goed checken.

Bron: ED

Lees ook:

lyme

Oei! Flink meer mensen met de ziekte van Lyme in Eindhoven

Het aantal mensen met de ziekte van Lyme is de afgelopen jaren fors toegenomen, ook in Eindhoven. Si...

Meer over

Gezondheid

adv.