Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Monique en Natasja hebben een sportschool voor vrouwen: ‘Koffiedrinken en ouwebeppen kan bij ons niet’

Aangeboden door Only SHE Fitness 7 januari 2020

Sportscholen waar alleen vrouwen sporten zijn er in de grote steden al jaren. Alleen in Eindhoven was er nog geen. Natasja Beks-Kartodimedjo en Monique van Eekeren begonnen daarom Only-She Fitness. Monique: “Niet alle dames voelen zich op hun gemak tussen de fitgirls en gespierde kerels.”

Al sport je zeven dagen in de week, wanneer je ongezond eet wordt je lichaam nooit sterker”, legt Natasja uit. “Goede voeding en bewegen zijn met elkaar verbonden en omdat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om deze allebei op peil te houden, zijn wij er.” Natasja en Monique bieden personal en smallgroup trainingen aan groepen tot acht personen. Monique: “Bij ons train je op je eigen niveau, maar met een heel groot en gezellig groepsgevoel. Wij zijn een mini-community.”

Vrouwen onder elkaar

Monique en Natasja waren allebei werkzaam als personal trainer en groepsinstructeur bij een sportschool toen ze elkaar ontmoetten. Monique. “We vonden dat daar te weinig persoonlijke begeleiding aanwezig was. Dat konden wij beter, dachten we. Ook het feit dat er in Eindhoven geen women only-ketens waren, namen we mee toen we in 2017 besloten om partners te worden.” Natasja: “Veel vrouwen willen om religieuze en culturele redenen graag alleen met andere vrouwen sporten. Ook vrouwen die in de overgang zijn, of kampen met overgewicht, voelen zich meer op hun gemak met alleen dames om hen heen.”

Tekst loopt door onder de foto

Only-She Fitness
Monique geeft aanwijzingen Foto: Only-She Fitness

Alles in huis

Alle vrouwen die zich fitter willen voelen, zijn welkom bij Only-She Fitness. “Wij begeleiden dames van alle leeftijden”, gaat Monique verder. “De jongste is achttien en de oudste bijna zeventig. Of je nu fysiek beperkt bent of een topsporter; het maakt niet uit. Misschien ben je zwanger, net bevallen of slik je medicijnen waardoor je niet lekker in je vel zit? Iedereen krijgt van ons de begeleiding die zij nodig heeft. We hebben daarvoor alles in huis, zelfs een voedingsdeskundige die een handig schema met je maakt wanneer dat nodig is.”

Functionele training

Wanneer je graag Zumba danst of aan de apparaten hangt, ben je bij Only-She Fitness aan het verkeerde adres. “Koffiedrinken en ouwebeppen voor een tv-scherm kan bij ons niet”, zegt Natasja lachend. “Daar zijn genoeg plekken voor in Eindhoven. We hebben roeimachines, dat wel. We geloven vooral in functionele training. Een apparaat traint meestal maar een of twee spiergroepen en in één bepaalde richting. Dat is behoorlijk beperkt. Wanneer je rent, springt en bukt met gewichten, gebruik je veel meer spiergroepen.”

Tekst loopt door onder de foto

Only-She Fitness
Foto: Only-She Fitness

Groepsgevoel

Omdat iedereen vaak een excuus heeft om niet te gaan sporten, hebben ze bij Only-She een systeem bedacht waardoor de dames wél komen. Monique: “Dat is dat community-gevoel waar ik het al eerder over had. We hebben een app waarop iedereen zich aanmeldt voor een bepaalde training. Daarop kan iedereen zien wie er komt én wie zich afmeldt. Je kunt je afmelden tot vier uur voor een training begint. Wanneer dat op tijd doet, hou je de credit voor die les en kun je op een andere dag komen. Doe je dat niet, dan vervalt ‘ie. We hopen hiermee een groepsgevoel te creëren, want mensen zien dat iemand z’n naam heeft weggehaald en men gaat dan vanzelf aan elkaar vragen waarom. Dat werkt.”

Stok achter de deur

Natasja: “We hebben trouwens nog een trucje dat werkt als een soort stok achter de deur, want we verklappen vooraf nooit of we crossfit, interval- of techniektraining gaan doen. Als we zeggen dat we gaan hardlopen haakt de helft bij voorbaat af. Dit verrassingseffect maakt het ook heel leuk trouwens.”

Tekst loopt door onder de foto

Only-She Fitness
Foto: Only-She Fitness

Vertrouwen en korte lijntjes

Naast het community-, groepsgevoel en begeleiding op maat, vind je bij Ony-She ook de steun, motivatie en de persoonlijke begeleiding die je nodig hebt om te blijven doorzetten. Monique: “We kennen iedereen bij naam en weten wat de drijfveer is om hier naartoe te komen. Het onderlinge vertrouwen is groot en de lijntjes zijn kort. Wanneer er iets is, kun je ons meteen aanspreken. Alles wat ergens anders een taboe is, is hier gewoon bespreekbaar. Tja, meiden onder elkaar…”

Twee weken gratis trainen

Lijkt dit jou wel wat? Bij Only-She kun je nu een proefles boeken Vervolgens mag je twee weken gratis, onbeperkt én vrijblijvend meetrainen. Natasja: “Dat betekent dus dat je in principe twaalf keer kunt komen trainen, want we zijn zes dagen per week open.”


Meer over Only SHE Fitness ontdekken?

Only SHE Fitness sport en bewegen

Gesloten08:45 - 15:00 |16:30 - 22:30

Boschdijk 738, Eindhoven

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.