Heidi, Diana en Evy volgden het afslankprogramma van NewFysic: ‘Ik keek ineens wél uit naar de weegmomenten’

Aangeboden door NewFysic Eindhoven

NewFysic Eindhoven
v.l.n.r. Evy, Diana, Marscha en Heidi Foto: indebuurt

Laatst stelden we afslankconsulente Marscha van NewFysic Eindhoven aan je voor. Marscha vertelde over haar werkwijze én ze nodigde twee indebuurtlezers uit om voor niks deel te nemen aan het NewFysic afslanktraject. Dat werden er drie en nu delen ze hun ervaringen met ons. “Dat ik hier mijn verhaal zou gaan vertellen was een extra stok achter de deur”, zegt Diana.

De NewFysic methode is een combinatie van een op maat gemaakt voedingsplan, wekelijkse begeleiding en ondersteuning van voedingssupplementen op natuurlijke basis. Op deze manier is afvallen voor iedereen haalbaar.

“Evy en Diana stuurden mij een hele openhartige brief over de worsteling met hun gewicht”, zegt Marscha. “Wanneer mensen mij in vertrouwen nemen, kan ik niet anders dan mijn hulp en expertise aanbieden. Heidi’s doel was niet per se om gewicht verliezen, maar zij gaf aan anders te willen gaan eten. Daarin wilde ik háár graag begeleiden.”

Vijf á zes eetmomenten per dag

“Ik kijk natuurlijk naar ieder persoon afzonderlijk en naar zijn of haar levensstijl’, gaat Marscha verder. “Toch, wat je doel of streefgewicht ook is, het traject bij NewFysic komt op hetzelfde neer: we creëren vijf a zes vaste eetmomenten op een dag. Zolang je het programma volgt neem je voedingssupplementen. Die ondersteunen het lichaam optimaal, zodat je je fit en energiek blijft voelen. Daarnaast geven ze extra verzadiging.”

Mensen doen het zélf

“Het ging bij alle drie de dames supergoed”, zegt Marscha. “Heidi heeft in juli haar traject afgesloten en Diana en Evy zijn ver op weg naar hun streefgewicht. Ze zijn blij en houden zich goed aan het programma. Best knap. Ik ben een stok achter de deur, maar mensen moeten het uiteindelijk zélf doen. Wanneer dat lukt is dat iets om trots op te zijn.”

Heidi van Gerwen (61) ‘Ik keek uit naar de weegmomenten’

NewFysic Eindhoven
Heidi Foto: indebuurt
 • Start: 27 mei 65,5 kilo
 • Klaar op 7 augustus (nog een vakantie ertussen gehad)
 • Totaal 3,5 kilo afgevallen

Heidi had nog nooit gelijnd, maar wilde wel graag een paar kilo’s kwijt. “Ik at juist te weinig”, zegt ze. “Ik kwam er in de loop van de dag vaak achter dat ik ’s ochtends alleen maar een cracker op had, stak dan snel een snee brood in mijn mond en at ’s avonds een groot bord leeg. Ik bleef altijd op hetzelfde gewicht, want zo val je geen gram af.”

Kilo per maand

“Het viel mij vooral op hoeveel ik moest eten van Marscha”, gaat Heidi verder. “Zes eetmomenten per dag voelde onlogisch. Toch werkte het. Vooral met de supplementen erbij. Daardoor was ik voldaan. Ik viel meer dan een kilo per maand af. Ik begon zelfs uit te kijken naar de weegmomenten. Dat was daarvoor wel anders.”

Tekst loopt door onder de foto >

NewFysic Eindhoven
Heidi voordat ze begon Foto: NewFysic Eindhoven

Volkoren producten

Heidi moest vooral wennen aan de volkorenpasta en zilvervliesrijst. “Ik vind het nu zelfs lekkerder dan witte. Mijn man eet gezellig mee. Hij is ook al een paar kilo kwijt. Ik maak de recepten die Marscha wekelijks deelt vaak klaar en het verbaast me hoeveel je gewoon mag hebben. Het is echt niet moeilijk en ik merkte dat een paar keer een chocolaatje bij de koffie het traject niet in de weg zat.”

Wijntje mag

Marscha vult aan: “Je kunt inderdaad best een keer uit eten, een wijntje drinken, of een ijsje eten. Als je je daarna maar weer aan het programma houdt. Als je jezelf alles ontzegt dan wordt het erg moeilijk om het ook daarna vol te houden.”

Evy de Koning (26) ‘Dit is geen dieet maar een aanpassing van levensstijl’

NewFysic Eindhoven
Evy Foto: indebuurt
 • Start: 1 juni 61 kilo
 • Nog steeds bezig
 • Inmiddels 6 kilo afgevallen
 • Wil nog een paar kilo meer kwijt

Evy heeft altijd geschommeld met haar gewicht. Ze had nooit echt veel overgewicht maar was niet gelukkig met haar lichaam. In 2019 deed ze een crashdieet. “Ik viel in korte tijd heel veel af, maar dat zat er in mum van tijd weer aan”, zegt ze. Ik ben een emotie-eter. Als ik niet lekker in mijn vel zit, eet ik alles wat ik vind huis.”

Cravings

“Net als Heidi at ik te weinig”, gaat Evy verder. “Wanneer ik een lege maag had voelde dat lekker, want dan leek het alsof ik lichter was. Alleen had ik daardoor continu cravings. In plaats van een goede maaltijd compenseerde ik mijn trek met slechte dingen als chips. Ik moest dus heel erg wennen aan de hoeveelheden die Marscha me voorschreef. Dan werkte ik met moeite die cracker naar binnen.”

Voldaan

Marscha: “De vriend van Evy zat wel eens naast haar met een zak chips. Daar kon Evy met gemak van af blijven, omdat ze niet de behoefte had om te snoepen.” Evy: “Klopt. Ik was voldaan door wat ik gaandeweg de dag en avond at, dus trek in ongezonde tussendoortjes had ik niet meer.”

Tekst loopt door onder de foto >

NewFysic Eindhoven
Evy voordat ze begon Foto: NewFysic Eindhoven

Niet doorslaan

Evy doet aan fitness en paalfitness. Marscha: “Ik heb Evy aangeraden om krachttraining te gaan doen. Wanneer je spiermassa opbouwt zit je meteen beter in je lijf. “Het werkt”, zegt Evy. “Ik ben al zes kilo kwijt. Ik denk nog een stuk of drie en dan zit ik op mijn streefgewicht. “Meer is ook echt niet nodig”, vult Marscha aan. “Het is mijn taak als coach om erop toe te zien dat mensen niet te ver doorslaan. Een streefgewicht is nu eenmaal niet altijd reëel.”

Tranen van geluk

“Ik vond het heel spannend om naar Marscha te gaan. Dat was weg op het moment dat ik de drempel over stapte”, zegt ze. “Ik werd superwarm ontvangen en begon uit te kijken naar onze wekelijkse afspraken. Ik ben een paar keer echt flink in tranen geweest omdat bij het weegmoment bleek dat ik meer was afgevallen dan ik dacht. Tranen van geluk.”

Diana Vandeberg  (56): ‘Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld’

NewFysic Eindhoven
Diana Foto: indebuurt
 • Start: 8 mei 78,8 kilo
 • Nog steeds bezig
 • Inmiddels 13,8 kilo afgevallen
 • Nog ongeveer 5 kilo te gaan

Tijdens haar zwangerschappen kwam Diana niet veel aan, maar raakte de kilo’s wel moeilijk kwijt. “Ik heb vijf officiële diëten geprobeerd”, zegt ze. “Niks hielp. Ze konden me niet helpen zeiden ze stuk voor stuk. Toen ik een knieblessure kreeg en niet meer kon sporten begon ik serieus aan te komen. Ik was blij met corona. Nu hoefde ik niet naar buiten.”

Met de billen bloot

“Mijn orthopeed zei: Jij moet echt afvallen anders is dat funest voor je knie”, gaat ze verder. “De moed zakte me in de schoenen. Ik dacht: hoe dan? Eten is superbelangrijk in ons gezin. Toen zag ik het artikel op indebuurt. Ik reageerde meteen. Ik dacht, als ik nu met de billen bloot ga en iedereen kijkt mee, misschien lukt het me dan. Het bleek de beste beslissing in jaren.”

Tekst loopt door onder de foto’s >

Geen snaaizin

“Diana doet het geweldig”, zegt Marscha. “Ik geef hier en daar wat sturing om de regelmaat qua eetmomenten erin te houden, maar het lukt haar volledig op eigen kracht. Diana kookt graag NewFysicproof gerechten en plaatst daar mooie foto’s van op onze besloten Facebookpagina.” Diana: “Ik hou het goed vol. Ik mis alleen zuurdesembrood met kaas. Ach, als dat alles is. De snaaizin is weg. Da’s het belangrijkste.”

Positiviteit

Diana zag er een beetje tegenop om naar NewFysic te gaan. “Ik had nogal wat negatieve associaties met diëten natuurlijk”, zegt ze. “Dat was over op het moment dat ik Marscha zag. Die is open en warm en benadert alles positief. Ik viel af als een speer. Mensen om me heen dachten eerst ik ziek was en maakten zich ongerust. Man ik heb me nog nooit zo goed gevoeld zei ik dan. En dat is echt zo.”

Is jouw interesse gewekt? neem dan contact op met Marscha voor een geheel vrijblijvende kennismaking of intake.

NewFysic Eindhoven

De Stadspoort 16 , 5611 GZ Eindhoven

Nu geopend

Meer informatie

NewFysic Eindhoven

De Stadspoort 16 , 5611 GZ Eindhoven

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Naar het café met polsbandje: het kan vanaf dit weekend in Eindhoven”

Naar het café met polsbandje: het kan vanaf dit weekend in Eindhoven

bandje voor toegang
Ga naar “Ook Fresku cancelt tour vanwege QR-codes: ‘Ik vind met z’n allen of niet’”

Ook Fresku cancelt tour vanwege QR-codes: ‘Ik vind met z’n allen of niet’

Fresku
Ga naar “Gemeente over handhaving coronapas: ‘We treden op wanneer sprake is van een exces’”

Gemeente over handhaving coronapas: ‘We treden op wanneer sprake is van een exces’

In onze gids

Ga naar “Uitgekookt.nl”

Uitgekookt.nl

 • Restaurants en horeca
Uitgekookt
Ga naar “Subway Aalsterweg”

Subway Aalsterweg

 • Aalsterweg 18A
 • Restaurants en horeca
 • 09:00 - 21:00
Thuisbezorgd Eindhoven

Nu geopend

Ga naar “Spaans Centrum Eindhoven”

Spaans Centrum Eindhoven

 • Hugo de Grootplein 47A
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Zet de eerste stap in jouw ideale gewicht!”

Zet de eerste stap in jouw ideale gewicht!

 • NewFysic Eindhoven
 • Geldig t/m 31 oktober 2021

Topper

Ga naar “Gusta Into Japan servies vanaf € 2,49”

Gusta Into Japan servies vanaf € 2,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “PHILIPS stofzuiger XB2122/09 van € 109,99 voor € 79,99”

PHILIPS stofzuiger XB2122/09 van € 109,99 voor € 79,99

 • Blokker
 • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “Paw Patrol lookout van € 29,99 voor € 19,99”

Paw Patrol lookout van € 29,99 voor € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “alles van Vileda 25% korting”

alles van Vileda 25% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 24 oktober 2021

Vacatures

Ga naar “Schadebehandelaar”

Schadebehandelaar

 • Perrée & Partners B.V.
 • Fulltime
Perrée & Partners

Topper

Ga naar “Algemeen winkelmedewerker bij Amazing Oriental Eindhoven”

Algemeen winkelmedewerker bij Amazing Oriental Eindhoven

 • Amazing Oriental
 • Fulltime/Parttime
Amazing Oriental

Topper

Ga naar “Medewerker technisch bebouwbeheer & onderhoud bij de Effenaar”

Medewerker technisch bebouwbeheer & onderhoud bij de Effenaar

 • Effenaar
 • Fulltime
De Effenaar

Topper

Ga naar “Receptioniste m/v Philips Eindhoven”

Receptioniste m/v Philips Eindhoven

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker burgerzaken, Gemeente in de omgeving van Eindhoven”

Medewerker burgerzaken, Gemeente in de omgeving van Eindhoven

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “GLOW 2021”

GLOW 2021

 • 6 november 2021
GLOW 2018
Ga naar “Dutch Design Week 2021”

Dutch Design Week 2021

 • 16 oktober 2021
DDW