Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Eindhoven en zo reageren Eindhovenaren

Door Redactie Eindhoven 23 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. “Terecht, misschien dat mensen nu gaan luisteren.”

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Eindhoven

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Eindhovenaren niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Jorritsma krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Jorritsma krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Eindhovenaren kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Jorritsma mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Eindhoven op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende twee maanden verboden. Dat is nogal wat en dat vinden Eindhovenaren ook. We vroegen jullie om reacties via Instagram:

Patricia zegt: “Heftig, maar zeer noodzakelijk.” Lizet is het daar mee eens: “Terecht, misschien dat meer mensen nu gaan luisteren. Kym is nog sceptisch: “Ik ben benieuwd of men zich hier wel aan kan houden. Ik had na dit weekend wel strengere maatregelen verwacht.” Ook Dennis vindt de nieuwe regeles nog meevallen. “Ik had eigenlijk een totale lock down verwacht.”

Wat vind jij van de aangescherpte maatregelen? Laat het ons weten! 

Koningsdag en andere evenementen die nu niet doorgaan in Eindhoven

Alle evenementen en samenkomsten in Eindhoven worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan hon...

Coronavirus in Eindhoven: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus is het gesprek van de dag in Eindhoven. De maatregelen die worden getroffen om het v...
Vacatures Eindhoven

Vacature alert: 7 x per direct extra personeel gezocht in Eindhoven

Misschien zit jij momenteel ook (tijdelijk) zonder werk? Toch nog een beetje goed nieuws, want bepaa...

adv.