Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wyannah trouwt op 5 juni: ‘Ik heb nu een reden om twee keer mijn trouwjurk te dragen’

Door Chloë van der Smitte 24 mei 2020

Trouwen in tijden van corona: voor veel koppels wordt deze mooiste dag van hun leven uitgesteld. Maar niet voor Wyannah Prikanowski (26) en Ricardo van Laarhoven (26). “We willen graag die verbintenis aangaan en laten zien dat ook in deze tijd ruimte is voor positiviteit.”

De twee tortelduifjes leerden elkaar op school kennen. Wyannah studeerde webdesign en Ricardo web-development. Van het een kwam het spreekwoordelijke ander, inmiddels woont het stel al acht jaar samen in Eindhoven. In juli 2019 hebben ze zich verloofd met elkaar. “We waren op vakantie in Oostenrijk. Er was niet echt een officieel aanzoek: we hadden het van tevoren met elkaar besproken dat we in Oostenrijk een ring zouden uitzoeken.”

De voorbereidingen in volle gang

Vanaf dat moment begon het regel- en planwerk voor de grote dag. Wyannah: “We wisten al snel dat we in de zomer buiten wilden trouwen bij een mooie, grote boom. Ricardo wilde het liever klein houden, maar na aandringen heb ik er toch een groot feest doorheen gekregen. De jurk had ik al vrij snel gevonden, samen met mijn ouders. Ook de datum, 5 juni, werd meteen geprikt. We wilden er zeker van zijn dat iedereen kon komen in verband met de zomervakanties.”

Tekst loopt door onder de foto

trouwen corona
De verlovingsring. Foto: Wyannah Prikanowski

Luchtige grapjes

“Begin dit jaar, toen het coronavirus net uitbrak, maakten we nog wat luchtige grappen over dat de bruiloft misschien niet door kon gaan. Halverwege maart werd het toch serieuzer. We hadden niet verwacht dat de inmiddels getroffen maatregelen ook in juni door zouden gaan. We zijn toen pas echt gaan nadenken over welke aanpassingen we konden doen om het toch door te laten gaan.”

Van het ergste uitgaan

Het stel ging van het ergste geval uit. “We zouden het feest kunnen verzetten en alsnog op locatie met een klein gezelschap de ceremonie buiten kunnen houden. Althans, dat dachten we. Uiteindelijk kregen we een telefoontje van de gemeente dat op locatie trouwen in deze tijd echt onmogelijk was.”

Aangepaste bruiloft

Het stel moest de plannen rigoureus omgooien, maar dat weerhield ze er niet van om de bruiloft door te laten gaan. “We gaan nu op het gemeentehuis trouwen, er mogen maar tien mensen aanwezig zijn, inclusief onszelf. Helaas kunnen onze oma’s en opa’s er nu niet bij zijn als hun eerste kleinkinderen elkaar het ja-woord geven. Ondanks dat wilden we toch de datum aanhouden, ook als het betekent dat we het op een andere manier moeten doen. We willen graag die verbintenis aangaan en laten zien dat ook in deze tijd ruimte is voor positiviteit.”

Tekst loopt door onder de foto

trouwen corona
Wyannah en Ricardo blijven positief. Foto: Wyannah Prikanowski

Livestream

Trouwen in het bijzijn van de oma’s, opa’s, peetooms en peettantes en vrienden, onder een grote boom in de buitenlucht: dat zit er helaas niet in. Maar hoe ziet die grote dag er dan wel uit voor het stel? “We zetten in het gemeentehuis een livestream op zodat familieleden toch mee kunnen kijken als we elkaar het ja-woord geven. Na de ceremonie volgt de receptie. Goed nieuws, daar mogen onze oma’s en opa’s wel bij zijn, al mogen ze niet aan dezelfde tafel zitten als ons. Maar daar ben ik al heel blij mee, zo kunnen ze ons toch nog zien op de grote dag. Het feest met 75 gasten verzetten we naar ons eenjarig jubileum op 5 juni 2021, op de buitenlocatie die we voor ogen hadden.”

Positief blijven

Ondanks dat alles nu goed geregeld lijkt te zijn, was het soms toch lastig om positief te blijven. “In het begin leek het niet zo serieus, maar uiteindelijk sloeg de stress toch toe. Vooral het afbellen van de gasten was pijnlijk, maar gelukkig had iedereen er wel begrip voor. Dankzij onze vrienden en familie kunnen we de positieve kanten er nog van inzien. Zo zeiden mijn vriendinnen dat ik nu een reden heb om de trouwjurk nog een keer te dragen en showen tijdens het grote feest volgend jaar. Zo kunnen we alsnog de trouwfoto’s maken met onze familie en vrienden erbij, op die mooie plek bij de grote boom.”

Lees ook:

5 x Eindhovense bruiloften die nu verzet worden: ‘Voor ons kwam het wel goed uit’

Trouwen in tijden van corona: veel bruiloften moeten noodgedwongen verzet worden. Wij vroegen een aa...

Coronamaatregelen in huis: dit moet je als Eindhovenaar weten als je visite wilt ontvangen

Kappers mogen weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met ingang van...

Uit eten of terrasje pakken: zo ziet de Eindhovense horeca eruit per 1 juni

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Eindhovense horeca weer open! Feestcafés, clubs en ...

adv.