Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oh nee, jammer! Park Hilaria gaat deze zomer definitief niet door

Door Chloë van der Smitte 30 juni 2020

Waar we vorige week nog stiekem hoopten op een terugkeer van Park Hilaria deze zomer, moeten we je nu toch teleurstellen: Park Hilaria 2020 gaat definitief niet door. De gemeente Eindhoven en organisator Eindhoven247 hebben gekeken of het in aangepaste vorm alsnog door kon gaan, helaas blijkt dit niet haalbaar.

Park Hilaria stond deze zomer oorspronkelijk gepland van 31 juli tot en met 9 augustus. Vorige week gaf projectleidster Mariola Streepstra nog aan dat de start te snel zou zijn. Toch wilde ze met de gemeente kijken of het zou lukken. Maar helaas…

Te kort dag

“Deze datum blijkt te kort dag om een aangepaste editie te organiseren waarbij het publiek de anderhalve meter afstand kan naleven en het tijdelijke pretpark op veilige wijze, zonder gevaar voor gezondheid, kan bezoeken. Ook de planmatige en financiële haalbaarheid van een alternatief scenario, zoals kleinschalig opstarten en in een later stadium opschalen, is niet haalbaar. Onder meer de korte duur van Park Hilaria speelt hierin een rol”, aldus de gemeente in een persverklaring.

Jaar overslaan

Dat betekent dat kermisliefhebbers dus tóch een jaar moeten wachten op een terugkeer van Park Hilaria. Ook voor exploitanten betekent het dat zij geen plekje kunnen krijgen deze zomer. Hopelijk kan iedereen het volgend jaar dubbel en dwars inhalen: dan staat Park Hilaria gepland van 30 juli tot en met 8 augustus 2021.

parkhilaria-2019-beastraver-1

Misschien toch Park Hilaria deze zomer: ‘Heel spannend, maar we willen het toch proberen’

We hadden ons er al op ingesteld: een zomer zonder grote festivals, evenementen, braderieën én kermi...
binnenstad eindhoven

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Eindhoven

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld. Zelfs nog meer dan o...
Natlab Buitenfilm

Dus tóch: we mogen weer naar de Buitenfilm bij Natlab!

Met de coronamaatregelen die sneller versoepelen dan verwacht, mogen we vanaf 1 juli steeds meer. En...

Meer over

Corona Nieuws

adv.