Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x hier scoor jij toffe mondkapjes in Eindhoven

Door Anna van den Berg 20 mei 2020

Vanaf 1 juni mag je voor noodzakelijke reizen weer gebruik maken van het openbaar vervoer, maar je moet wel een mondkapje op. Even wennen misschien, maar maak van de plicht een modetrend! De keuze is reuze: van schattige of grappige prints tot ware fashion statements. Wij zetten alvast vijf adresjes op een rij waar jij een masker op de kop kunt tikken. 

Belangrijk: medische mondkapjes zijn nog steeds bedoeld voor medisch personeel. Het gaat hier om textiele, wasbare en herbruikbare mondmaskers die ervoor zorgen dat je het virus niet zo makkelijk verspreidt. Maar dan moet je ze wel goed gebruiken! Let er dus op dat het mondkapje goed aansluit en je neus en mond bedekt. Raak het kapje niet aan tijdens het op- en afzetten en blijf er met je handen af tijdens het dragen. Na gebruik moet je het mondkapje op 60 of 90 graden wassen. En het is waarschijnlijk een goed idee om er wat meer aan te schaffen: één keer gebruiken betekent echt eenmalig. Voor een retourtje heb je er dus twee nodig.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Loes maakt vette mondkapjes

Made some new masks!! DM.or PM me…

Posted by Loes Dellevoet-Smits on Friday, 15 May 2020

Loes is aan het naaien geslagen en maakt mondmaskers van wel hele gave stoffen. Helemaal niet erg om dat dit verplichte wordt! Gewoon even een berichtje sturen naar Loes als jij ook zo’n uniek exemplaar wilt. Je kunt ‘m  ophalen in de Eindje Store. Daar zit ze.

MLY Fashion

De Eindhovense modeontwerper Emily Hermans ziet mondmaskers gewoon als onderdeel van de garderobe en lanceerde een nieuwe collectie mondkapjes, helemaal in stijl met prachtige patronen en prints. En die duurzame kapjes zijn ook nog eens online te bestellen, handig!

Second Floor

Een mondmasker waarmee je een beetje modebewust de straat en zelfs het strand op kunt? Laat dat maar aan de dames van Second Floor over. Gewoon te koop bij de winkel aan de Hoogstraat.


Meer over Second Floor ontdekken?

Second Floor vintage

Vandaag gesloten

Hoogstraat 36, Eindhoven

Bekijk meer:vintage

M&D Mode

Posted by M&D Mode on Saturday, 2 May 2020

Zoals ze zelf zeggen: M&D Mode vermaakt kleding in de breedste zin van het woord. Dus nu mondkapjes onderdeel worden van onze outfits, zijn ze in het naai-atelier aan de slag gegaan om mensen aan toffe maskers te helpen. Op naar de Strijsestraat dus!

The Fashion Filter

Een tof Eindhovens initiatief dat het dragen van mondkapjes sociaal geaccepteerd wil maken, draagplicht of niet. Dat doen ze met hele fijne kleuren en prints én door gebruik te maken van high-tech productieprocessen. Makkelijk te bestellen in de online pop-up store.

Lees ook:

Mondkapje Eindhoven

MAG DAT: mondkapjes en plastic handschoenen bij het plastic afval gooien

De boodschappen doen veel Eindhovenaren tegenwoordig met plastic handschoenen aan, handen worden reg...
Ziekenhuis

Eindhovense ziekenhuizen: zo zagen ze er vroeger uit

We hebben het Catharina Ziekenhuis en het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven. We hebbe...

5 x Eindhovense bruiloften die nu verzet worden: ‘Voor ons kwam het wel goed uit’

Trouwen in tijden van corona: veel bruiloften moeten noodgedwongen verzet worden. Wij vroegen een aa...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.