5 x Eindhovense bruiloften die nu verzet worden: ‘Voor ons kwam het wel goed uit’

Trouwen in tijden van corona: veel bruiloften moeten noodgedwongen verzet worden. Wij vroegen een aantal Eindhovenaren die elkaar binnenkort het ja-woord zouden geven, hoe zij hiermee omgaan. “Voor ons kwam het eigenlijk wel goed uit om de bruiloft te verzetten, hoe vervelend de crisis ook is natuurlijk.”

Voor Lieke en Patrick kwam het uitstel goed uit

Foto: Lieke en Patrick

Lieke van Loosbroek (27) en Patrick Jacquot (33) zouden op 15 mei in het huwelijksbootje stappen. Sinds mei 2014 wonen ze samen in Eindhoven, op 25 juli 2018 zijn ze verloofd. “Ik heb Lieke op een mooi eiland in Maleisië ten huwelijk gevraagd. Sindsdien zijn de voorbereidingen gestart. Tot de persconferentie in maart. Toen we hoorden dat de horeca moest sluiten, wisten we dat onze bruiloft niet door zou kunnen gaan.”

Burn-out

Lieke en Patrick herinneren zich dat moment nog heel goed. “We hadden zelf al besloten om eind maart een keuze te maken, gezien de persoonlijke situatie van Lieke. Zij kampt sinds december 2019 namelijk met een burn-out. Alleen nu werd de keuze voor ons gemaakt, wat ergens ook wel een opluchting was. Voor ons kwam het dus eigenlijk wel goed uit om de bruiloft te verzetten, hoe vervelend de crisis ook is natuurlijk.”

Nieuw pak uitkiezen

“Lieke wist door haar burn-out niet of 15 mei wel haalbaar was voor haar. Nu heeft ze extra tijd om in alle rust te herstellen en hoeven we dit ook niet aan iedereen uit te leggen.” Ondanks dat het nieuws dus positie uitpakt voor het koppel, zijn er ook minder leuke kanten aan. “Mijn pak was nog niet op maat gemaakt, deze wordt nu terug in de winkel gehangen. Ik moet dus weer een nieuw exemplaar uitzoeken volgend jaar of hopen dat dit pak dan nog besteld kan worden.”

Nieuwe trouwdatum

Een nieuwe datum heeft het stel al geprikt: 14 mei 2021 wordt de grote dag. “We vroegen ons af of we dit jaar alsnog wilden trouwen met alle onzekerheid, of dat we het een heel jaar zouden opschuiven. Het werd het laatste. Het heeft wel veel tijd gekost om alles te verzetten en/of annuleren en om onze gasten in te lichten. Gelukkig is dit uiteindelijk wel gelukt.”

Positief blijven

Ondanks het mooie vooruitzicht, was het niet altijd koek en ei. “In het begin was het heel lastig en zijn er ook veel tranen gelaten. Je kiest niet voor niks een bepaalde datum, het was voor ons ook een bepaalde route naar je toekomst. Daarnaast ben je zo bezig met alle voorbereidingen, je kijkt gewoon erg uit naar die dag. Maar door onze situatie hebben we het redelijk snel naar iets positiefs kunnen omzetten. Tot slot kunnen we nu nog langer genieten van alle voorbereidingen en nog langer sparen waardoor misschien weer meer mogelijk is dan voorheen.”

Joost en Kelly hopen het jaar alsnog mooi af te sluiten

Foto: Joost en Kelly

Joost Welp (39) en Kelly Thanos (33) zouden op 6 juni elkaar het ja-woord geven. “Ik vroeg Kelly op haar verjaardag, 30 oktober 2019, ten huwelijk via een zelfgemaakte escaperoom. Daarna zijn we direct begonnen met het plannen van de bruiloft. We wisten al snel wat de datum moest worden. Een dag later word ik namelijk veertig, dan was ik dus nog voor mijn veertigste getrouwd geweest. Dat gaat nu niet meer lukken, helaas.”

De Oude Rechtbank

Als locatie koos het stel voor De Oude Rechtbank, vanwege de karakteristieke uitstraling. “Eind maart hebben we nog uitnodigingen naar de gasten verstuurd. We hadden namelijk nog de hoop dat de bruiloft gewoon door kon gaan. Naarmate de tijd verstreek, werd onze dag steeds meer aangepast tot een huwelijk met alleen daggasten. Een jaar later zouden we dan alsnog een borrel en feest geven voor alle gasten.”

Toch verplaatsen

Maar na de persconferentie van 28 april, besloot het koppel de bruiloft toch te verplaatsen. “Mede omdat tot 1 september 2020 geen huwelijken gesloten mogen worden op externe locaties. Het was ook nog de vraag of mijn getuige kon komen. Diegene woont in New York en mag op dit moment als hij het land verlaat, Amerika niet meer in. Daarnaast is het ook onzeker of Kelly’s jurk er op tijd zou zijn, die moet uit Italië komen.”

Nieuwe datum

Het stel heeft meteen een nieuwe datum geprikt: 28 november 2020, in de hoop dat ze het jaar alsnog mooi kunnen afsluiten. “We hopen dat de bruiloft dan plaats kan vinden zoals wij het voor ogen hebben. En anders wordt het er eentje met alleen de daggasten. Zodra we met meer dan honderd mensen bij elkaar mogen komen, zal natuurlijk ook een borrel en feest gehouden worden.”

Nog meer voorpret

Hoe ze met die onzekerheid omgaan? “We zijn beide van nature positief en denken niet in problemen. We hebben nu nog langer de tijd om te genieten van de voorpret. We komen elke maand samen met onze ceremoniemeester om de dag door te lopen. De extra tijd zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is en dat we de dag van ons leven zullen hebben.”

Mariska en David besloten hun bruiloft uit voorzorg te verzetten

Foto: Mariska en David

David van Iersel (50) Mariska Pinxt (44) hadden hun bruiloft pas op 4 september 2020 gepland, maar besloten het toch te verzetten. Mariska: “De voorpret was toch wel weg door het coronavirus. Voor ons staat trouwen in het teken van het leven vieren, daarom hebben we besloten om voor een andere datum te gaan. De grote dag wordt nu 14 mei 2021. Precies twee jaar nadat ik mijn outfit heb gekocht.”

Meer dan een ja-woord

“Een aangepaste versie met maar dertig mensen op anderhalve meter afstand zag ik niet zitten. Trouwen is meer dan alleen ‘ja’ tegen elkaar zeggen. We zijn allebei ook al een keer getrouwd geweest, hebben een scheiding achter de rug, zijn vrienden verloren en hebben er ook weer nieuwe bij gekregen. De liefde vieren, het leven vieren, daar horen dus al onze dierbaren bij.”

Nodige tranen

“We trouwen in Fifth NRE, de enige locatie in Eindhoven die bij ons past. Zij maakten er gelukkig geen probleem van om het te verzetten. Het is nog een jaar wachten, er zijn wel wat tranen gelaten, hoor. We zijn een samengesteld gezin, voor onze meiden was het ook even slikken.”

Nieuwe kleren uitzoeken

Toch blijft het hele gezin positief. “De meiden zien er ook wel voordelen in. De kleding die zij hadden gekozen, past dan waarschijnlijk niet meer. Die mogen dus iets nieuws uitzoeken en dat vinden ze natuurlijk helemaal niet erg.”

Angelique en Frank trouwden corona-proof

Eigenlijk zouden we vandaag echt trouwen. Dat ging niet. Dus hebben we het maar Corona proef gedaan.

Posted by café 't Vonderke on Tuesday, 5 May 2020

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie instellingen

Angelique en Frank zouden op 5 mei gaan trouwen en deden dat ook! Hoe? Nou, corona-proof. Het begon als een geintje, maar inmiddels is het filmpje flink over het internet verspreid.

Veel lol met z’n allen

Angelique: “We wisten dat we niet op de manier konden trouwen zoals we wilden. De datum stond al vast en dat wilden we ook zo houden. We moesten daarom een alternatief vinden om het toch wereldkundig te maken en dat werd dit filmpje. We hebben verschrikkelijk veel lol gehad met z’n allen. Alles vanuit huis: muziek uitzoeken, bruidskleren van de kringloop en een hoed die ooit op maat is gemaakt door de oom van Frank. Alles over the top, maar zo leuk om te doen!

Beste wat is overkomen

“De reacties zijn overweldigend. Dat hadden we natuurlijk nooit zo bedacht, het was eigenlijk alleen voor familie en vrienden bedoeld.” Het corona-proof trouwen beviel dus goed. “Het was achteraf het beste wat ons had kunnen overkomen. Zonder corona was dit nooit ontstaan, hadden we niet zo’n lol gehad vooraf, tijdens het maken én erna. Daar kan geen saaie trouwzaal tegenop!”

In Spanje vieren

Toch komt er nog een ‘echt’ feestje en trouwerij. “We weten alleen nog niet wanneer. Ik wil heel graag dat mijn vader erbij kan zijn, maar die zit in een verzorgingstehuis en die mag dus niet weg voorlopig. Het feest gaan we uiteindelijk in Spanje geven als het doorgaat.”

Liefde het allerbelangrijkst

Onzekerheid rondom het trouwen, ervaart het koppel niet. “We zien het allemaal wel. Met de liefde zit het wel goed, dat is uiteindelijk toch het allerbelangrijkste!”

Brigitta en Erik zouden familie uit Indonesië over laten komen

Foto: Brigitta en Erik

Erik Donkers (29) leerde de Indonesische Brigitta Yulielza (29) in 2009 al kennen, in 2017 zagen ze elkaar voor het eerst. Het was meteen dikke mik: in 2018 besloot het stel samen te wonen en sinds september 2019 zijn ze verloofd. “We zouden op 4 mei elkaar het ja-woord geven, maar helaas is dit nu uitgesteld. We zijn erg teleurgesteld, want Brigitta’s familie zou uit Indonesië overkomen. Maar het is wel de beste beslissing, we willen graag dat iedereen veilig en gezond blijft.”

Veel geregel

Het stel besloot de bruiloft uit te stellen. “We hebben de hele molen opnieuw moeten doorlopen, vooral het regelwerk voor Brigitta’s familie was een ‘gedoe’. Denk hierbij aan visumaanvragen, tickets van de vluchten, AirBnB’s, busjes die waren gehuurd. We moeten nu alles opnieuw regelen zoals de uitnodigingen en decoratie, maar ook de fotograaf, catering en dj opnieuw boeken. De vrijgezellenfeestjes zijn uitgesteld en tot slot moeten we nog een nieuwe datum zien te vinden die past in het schema van beide families. Gelukkig hebben we geen financiële onkosten gehad. Er waren nog geen aanbetalingen gedaan en de vliegtickets kunnen we omboeken zonder bijkomende kosten.”

Teleurstelling

Ondanks dat het koppel de bruiloft gaat verzetten, is er toch een grote teleurstelling te verwerken. “Het is erg jammer dat we de familie uit Indonesië niet meer kunnen zien. Die zien we al maar een paar keer per jaar en dat zal waarschijnlijk dit jaar niet meer gebeuren.”

Steun van familie en vrienden

Toch ziet het stel ook lichtpuntjes in deze tijd. “We hebben nu meer tijd om alles opnieuw te plannen én mooier te maken. Daarnaast komen we als stel hier sterker uit. Onze familie en vrienden zijn erg lief voor ons, we weten dat we op ze kunnen rekenen.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Corona

Ga naar “Even opletten: de coronateststraten gaan deze week eerder dicht”

Even opletten: de coronateststraten gaan deze week eerder dicht

Coronateststraten
Ga naar “GGD sluit veel teststraten in het land: zo zit het in Eindhoven”

GGD sluit veel teststraten in het land: zo zit het in Eindhoven

teststraat eindhoven
Ga naar “Laatste coronamaatregelen vervallen: dit betekent het voor Eindhoven”

Laatste coronamaatregelen vervallen: dit betekent het voor Eindhoven

standbeeld Gerard Philips Eindhoven

In onze gids

Ga naar “Subway Aalsterweg”

Subway Aalsterweg

 • Aalsterweg 18A
 • Restaurants en horeca
 • 09:00 - 21:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Mantel S/M en L/XL € 59,99”

Mantel S/M en L/XL € 59,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Pantoffels 36/37 t/m 40/41 € 19,99”

Pantoffels 36/37 t/m 40/41 € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Bediening bij MR. CHANG”

Medewerker Bediening bij MR. CHANG

 • MR.CHANG
 • Fulltime/Parttime
Mr Chang

Topper

Ga naar “Medewerker bedrijfsrestaurant DAF Eindhoven”

Medewerker bedrijfsrestaurant DAF Eindhoven

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Medewerker Drukkerij”

Medewerker Drukkerij

 • Tempo-Team
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Taxi Chauffeur Personenvervoer/ Instellingenvervoer”

Taxi Chauffeur Personenvervoer/ Instellingenvervoer

 • Transdev
 • Parttime
Ga naar “GGD Prikker”

GGD Prikker

 • Maandag®
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “IJM’s Buitenweek”

IJM’s Buitenweek

 • IJzeren Man Vught
 • Van 24 okt t/m 28 okt

Topper

Ga naar “Halloween klimmen”

Halloween klimmen

 • IJzeren Man Vught
 • Van 7 okt t/m 29 okt

Topper

Ga naar “FeelGood Market”

FeelGood Market

 • Van 17 jul t/m 18 dec
feelgoodmarketfeelgoodmarket
Ga naar “Dutch Design Week”

Dutch Design Week

 • Van 22 okt t/m 30 okt
dutch design week ddw 2021
Ga naar “Marathon Eindhoven”

Marathon Eindhoven

 • Van 8 okt t/m 9 okt
Marathon Eindhoven 2021