Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Welkom, nieuwe studenten: 6 x tips om de eerste weken in Eindhoven te overleven

Door Redactie Eindhoven 19 augustus 2019

We mogen deze week weer een hele nieuwe lading studenten verwelkomen in onze fraaie Lichtstad. Dus bij dezen: welkom allemaal. Vanaf nu gaat de mooiste tijd van je leven beginnen! Maar het is ook wel even wennen, zo’n nieuwe stad. Daarom alvast wat tips om je op weg te helpen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Belangrijk: Zoek uit waar je kunt feesten

Studenten in Eindhoven

Wat voor feestje past het best bij jou? In de polonaise op Nederlandstalige klassiekers, hakken op house beats, rocken voor een live podium of schudden met de billen op Zuid-Amerikaanse klanken? Je kunt het allemaal eens uitproberen op Stratumseind, één lange straat van 225 meter lang met cafés en (steeds meer) restaurants. Oh ja, in Eindhoven noemen we deze straat gewoon ‘Stratum’.

Pimp je studentenkamer

Studenten in Eindhoven

Heb jij een kamer in Eindhoven gevonden? Van harte gefeliciteerd! Aangezien je hier wel een paar jaar in doorbrengt is het van belang dat je er je eigen stekkie van maakt. Omdat het budget van een student over het algemeen niet zo heel breed is, kun je eens een kijkje nemen bij kringloopwinkels als bijvoorbeeld Het Goed of Dorcas. Kun je voor een prikkie de hele huisraad bij elkaar sprokkelen en eventueel zelf opknappen. Of misschien wil je vader of moeder dat (nog) voor je doen.

Meubels Eindhoven

5 x hier koop je goedkope meubels in Eindhoven

Misschien heb je een huis gekocht in Eindhoven en heb je net %!#8!! veel geld uitgegeven aan je nieu...

Zorg voor een stalen ros

Studenten in Eindhoven

Ja, natuurlijk kun je je in Eindhoven verplaatsen met het OV. Behoorlijk goed zelfs. Maar heb jij zin in om ’s ochtends vroeg als haringen in een ton te zitten? Gewoon lekker op de fiets gaan, joh. Binnen Eindhoven is alles op fietsafstand en op Marktplaats wemelt het van de ‘studentenfietsen’ die je voor een paar tientjes over kunt nemen. Het is ook aan te raden om te investeren in een goede fietsbel, zodat je ongeschonden door het centrum komt. Moet je trouwens sowieso hebben, want zonder bel riskeer je een boete.

Schrijf je in bij een sportschool

via GIPHY

Je zult ongetwijfeld iets meer biertjes gaan drinken en macaroni met kaas en Smac eten. Hartstikke lekker, maar het zorgt geheid voor een gestaag groeiende buik, billen en benen. Dit kun je een beetje binnen de perken houden door te sporten. Als je studeert aan de TU/e, Fontys of de Design Academy kun je voor een speciaal studententarief sporten bij Het Studentensportcentrum Eindhoven (SSC). Je hebt hier de keuze uit 70 sporten, dus er zit zeker iets van jouw gading tussen. Daarnaast hebben we genoeg sportscholen in Eindhoven.

Check waar je voordelig kunt eten

Goedkoop eten in Eindhoven

Buiten de deur eten is leuk. Hartstikke leuk! Maar met een studentenbudget is de keuze over het algemeen niet heel reuze. Zou je denken, in ieder geval. Hebben we goed nieuws: laten we in Eindhoven nou heel veel restaurants en eetcafés hebben waar je voor een prikkie kunt eten! We hebben er alvast een paar voor je op een rijtje gezet, zodat je al een wish-list kunt maken.

Hamburger goedkoop eten in Eindhoven

We krijgen er honger van: 7 x uit eten onder de 15 euro

Geen zin om te koken maar ook een krappe portemonnee? Wist je dat je heel goedkoop uit eten kunt in ...

Blijf op de hoogte

Studenten in Eindhoven

Om te stad zo snel mogelijk te leren kennen, zul je de hort op moeten. Daarom is het wel zaak om goed op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt in Eindje. Hoe voller die agenda, hoe beter. Nou, daar kunnen wij van indebuurt je wel bij helpen. Elke donderdag geven wij je de leukste weekendtips, maar zetten ook de aanbiedingen van de week op een rijtje. Kei leuk!

Lees ook:

local rebecca

Leuk volgens local Rebecca: ‘Ik kom hier vaker dan goed voor me is, maar de frietjes zijn zó lekker’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Local Madeleine

Leuk volgens local Madeleine: ‘Hier loop ik altijd met een flinke buit aan kleding weg’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Eva Oosthoek

Leuk volgens local Eva: ‘Bij Poolcafé Balls sturen ze je gewoon een tikkie’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.