Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van een caravan naar restaurant: het keetje aan de Heezerweg door de jaren heen

Door Ankie de Turck 7 april 2019

Het is eigenlijk wel een icoon in de stad: De Frituurhal aan de Heezerweg. Ook vaak gewoon ‘het keetje’ genoemd. In de jaren 50 begonnen vanuit een caravan en inmiddels is het – na de recente verbouwing – een heus restaurant(je) geworden. 

Sinds 1977 wordt De Frituurhal gerund door de familie Waterkamp. Inmiddels genieten pa en ma van een welverdiend pensioen en zwaait zoon Remy de scepter over de krokante goudgele rakkers. Remy: “Al vanaf mijn tiende werk ik mee in de zaak. Ik ben een échte frietboer, dus maak alles zelf. Niks geen diepvriesfriet hier, maar vers geschilde en gesneden aardappelen. Ook lekkers als hamburgers, stoofvlees, saté en de sauzen maken we zelf naar familierecept. Dat is ook waar de mensen voor komen!”

Bella en haar kop koffie

Al zo lang op dezelfde plek, dan zijn er vast wel spannende verhalen te vertellen, toch? “Dat valt eigenlijk reuze mee”, zegt Remy. “We zien hier een bont gezelschap voorbijkomen, maar dat is juist zo leuk. Een voorbeeld is de 84-jarige Bella. Elke dag komt ze hier een kopje koffie drinken op haar vaste stekje. Toen we even dicht waren in verband met de verbouwing was ze echt bang dat haar plekje daarna weg zou zijn. Maar nu zit ze er weer, als vanouds. Eén keer hebben we hier een schoffie in de tent gehad die kwaad in de zin had, járen geleden. Maar die had even niet gerekend op ons mam, want die had ze er flink onder, haha.”

Graffiti

Twintig jaar geleden moest de keet helemaal afgebroken worden. Misschien kun je je het nog herinneren: dat gebouwtje vol graffiti en een grote Samson (van de shag) reclame op het dak. “Toen kon zo’n bord nog gewoon”, vertelt Remy. “Die graffiti heb ik er zelf op laten zetten. Het deed me een beetje denken aan New York en zoiets hadden we toen nog niet in Eindhoven. Daarbij: ik kon het beter zelf laten doen, want het werd toch wel ondergekalkt. Het was écht even een moeilijk moment toen dat gebouw afgebroken werd, ik was er toch aan verknocht geraakt.”

Twee keer zo groot

Nu is er net weer een verbouwing achter de rug. Een keetje kunnen we het niet meer noemen, eerder een restaurantje. Het is twee keer zo groot geworden, met gezellige zitjes waar dertig mensen een frikandel speciaal naar binnen kunnen schuiven.

De Frituurhal door de jaren heen:

Foto: De Frituurhal
Foto: De Frituurhal
Foto: De Frituurhal
De Frituurhal nu. Foto: De Frituurhal

 


Meer over De Frituurhal ontdekken?

De Frituurhal snackbars

Gesloten11:30 - 22:00

Heezerweg 452A , Eindhoven

Bekijk meer:snackbars

Lees ook:

Burrito Dude Eindhoven

Nieuw in Eindhoven: restaurant Burrito Dude!

We hebben er in Eindhoven een nieuwe hotspot bij: Burrito Dude. Een klein restaurantje in Mensfort w...
Carpaccio Chop Eindhoven

Yes! The Carpaccio Chop in Eindhoven gaat open en wij weten wanneer

Weet je nog dat we laatst het heuglijke nieuws konden melden dat de Carpaccio Chop naar Eindhoven ko...

adv.