Groot feest: de Bijenkorf in Eindhoven bestaat 50 jaar!

Aangeboden door Bijenkorf Eindhoven 17 maart 2019

Het is het precies vijftig jaar geleden dat de Bijenkorf in Eindhoven haar deuren opende. Dat gebeurde op 18 maart 1969. Het bijzondere gebouw waar wij Eindhovenaren waarschijnlijk allemaal een beetje van houden, werd ontworpen door de Italiaanse architect Gio Ponti. Van 18 tot en met 24 maart is het groot feest in de winkel en iedereen mag komen!

Het Bijenkorfgebouw, is van boven tot onder betegeld met groene, keramieken tegeltjes die allemaal de vorm hebben van een bijenraat. Dat is sowieso al bijzonder, maar wist je ook dat architect Ponti hierdoor werd geïnspireerd toen hij in het vliegtuig van Italië naar Nederland zat en naar beneden keek? Hij zag veel groen, dat was opgedeeld in vierkantjes.

Nog steeds verrassend en inspirerend

“We zijn trots dat we al vijftig jaar een plek zijn waar mensen zich bijzonder voelen. Daarom hebben we waarschijnlijk ook medewerkers die hier al bijna een halve eeuw werken”, vertelt storemanager Willem Regeer. “En als je denkt dat we na vijftig jaar lekker achterover gaan leunen, dan heb je het mis. We willen mensen nog steeds blijven verrassen en inspireren. Dat maakt de Bijenkorf de Bijenkorf.”

Tekst loopt door onder de foto

Bijenkorf Eindhoven
De bijenkorf in aanbouw 1968 Foto: Facebook Eindhoven Toen

Expositie in de etalage

Een van die verrassingen is de Britse kunstenaar Emily Forgot. Zij ontwierp bijzondere kunstwerken voor deze feestweek die vanaf 18 maart te bewonderen zijn in een van de grote hoeketalages van het warenhuis. De kunstwerken zijn geïnspireerd door Bauhaus, Gio Ponti én de gebouwen van de Bijenkorf.

Fototentoonstelling 50 jaar Bijenkorf

En er is meer! Van 18 tot en met 24 maart is er een fototentoonstelling van vijftig jaar de Bijenkorf Eindhoven, te zien op de tweede etage in The Kitchen. Daarnaast zijn er speciaal voor dit jubileum  gebakjes gemaakt die verkrijgbaar zijn bij de Meesterbanketbakker. Kinderen kunnen koekjes maken op 20 maart en er is live muziek in The Kitchen van 22 tot en met 24 maart.

Tekst loopt door onder de foto

De Bijenkorf Eindhoven bijna klaar Foto: Eindhoven in Beeld/ Frans Gommers

Loretta Schrijver komt langs

Styliste Manon Meijers geeft op 23 maart van 14.00 tot 17.00 uur stijladvies op de afdeling damesmode. Op zondag 24 maart bespreken Loretta Schrijver en Quinty Trustfull onder het genot van koffie en taartjes de mooiste trends van dit seizoen. Meer informatie over de evenementen tijdens deze feestelijke week vind je hier.

Hier een leuk filmpje van de opening:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bijenkorf Eindhoven. Meer over Bijenkorf Eindhoven ontdekken?

Bijenkorf Eindhoven warenhuizen

Nu open10:00 - 19:00

Piazza 1, Eindhoven

Bekijk meer:warenhuizen

adv.