Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terrasje pakken in Eindhoven: dit zijn de do’s en don’ts

Door Ankie de Turck 28 april 2019

Yes! Het wordt heerlijk weer en dus gaan we met z’n allen weer de Eindhovense terrassen bestormen. Let wel op: een terrasbezoek kan irritatie veroorzaken. Om dit te voorkomen hebben wij de belangrijkste regels voor jullie op een rij gezet, zodat het gezellig blijft.

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Roken op het terras

Een sigaret opsteken op het terras: het blijft een beetje een grijs gebied. We gunnen iedereen een fijne tijd in het zonnetje maar als je net geniet van een lekkere lunch is het niet zo fijn om in de rook te zitten. Als we de wet bekijken dan is roken op het terras gewoon toegestaan. Er blijft veel discussie op dit punt. Ons advies: check het even of zorg ervoor dat je buren niet in jouw rook zitten.

Roken op straat

Ai! Dit kost het als je een peuk op straat gooit in Eindhoven

De rokers onder ons hebben zich er vast al eens schuldig aan gemaakt: het op straat uittrappen van e...

Shirt aan!

Elk terras in Eindhoven heeft zijn eigen regels. Maar over het algemeen zijn er regels die vrijwel voor elke horecagelegenheid gelden. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een T-shirt op het terras. Wij snappen best dat je na een winter lang trainen graag je afgetrainde lijf wil showen, maar of het echt verstandig is om te doen op het terras bij je stadsgenoten? Niet echt. Het ‘dragen van geschikte kleding’ is dan ook een vrij algemene regel die op terrassen wordt gehanteerd.

Naakt in Eindhoven! Hoeveel kleding moet je minimaal aan bij tropisch weer?

Als het tropisch weer wordt trekt iedereen lekker iets luchtigs aan. Sommige mensen nemen dat wel ér...

Sluitingstijden

Foto: Paviljoen Genneper Parken

Soms zit je zo lekker biertjes en wijntjes weg te tikken dat je de tijd vergeet. Maar helaas, ook op een zwoele zomeravond moeten om 2.00 uur de terrassen dicht. Dat staat tenminste in de Algemene Plaatselijk Verordening (APV) van Eindhoven. Dus daarna moet je toch ergens anders een afzakkertje doen!

Geen broodje kaas

Deze regel heeft waarschijnlijk geen uitleg nodig. Ondernemers kunnen het over het algemeen niet waarderen als jij op het terras ploft met een ijsje van de buurman of een broodje met kaas uit je broodtrommel tovert. Niet doen! Bestel gewoon een lekker drankje. En die lunch eet je later gewoon op in één van de prachtige Eindhovense parken!

Lees ook:

10 x zonnige Eindhovense terrassen

Het is weer prachtig weer, en met deze temperaturen willen we maar één ding: als stokstaartjes in de...

MAG DAT: een biertje of wijntje drinken op straat in Eindhoven?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.