Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pakjesavond 2019 in Eindhoven: zo ben je voorbereid

Door Chloë van der Smitte 3 december 2019

Kinderen in Eindhoven wachten al een tijdje met smart op pakjesavond. Naast dat Sinterklaas en de pieten langskomen (hallo, superspannend!), zijn de cadeaus in de jutezak ook meer dan welkom. Ben jij klaar voor dit Hollandse familieavondje?  

Openingstijden op pakjesavond in Eindhoven

Iedereen weet: de goedheiligman komt nooit met lege handen aan. Cadeautjes op pakjesavond zijn dan ook een must. Maar ook Sinterklaas kan wel eens iets vergeten. Met als gevolg: last minute de stad in om snel items van het verlanglijstje te scoren. Maar let op: er is geen extra koopavond op woensdag 4 december. Op tijd inkopen doen dus.

Tip: ga op tijd naar huis

Eindhovenaren zijn natuurlijk niet de enige die pakjesavond vieren. Heel het land viert op donderdagavond de verjaardag van de sint. De ANWB gaat uit van een vroege avondspits op pakjesavond. De eerste files worden donderdag rond 15.00 uur verwacht, het drukste moment zal rond 17.00 uur zijn. Wil je voorkomen dat je in de ‘sintspits’ komt? Ga dan op tijd naar huis en houd de actuele verkeerssituatie in de gaten.

Op bezoek bij de Sint

Cadeautjes? Check. Op tijd naar huis? Staat in de agenda. Nu de Sint nog! Hebben Sint en zijn pieten het te druk om binnen te lopen tijdens pakjesavond? Geen zorgen, de Sint verblijft nog tot en met woensdag in het Sinterklaashuis in de Steentjeskerk. Kun je nog even afscheid nemen voor hij teruggaat naar Spanje… Je leest er alles over via onderstaand artikel:

Sinterklaas

Uittip: we kunnen op bezoek bij Sinterklaas in de Steentjeskerk!

Het is bijna zover: we kunnen naar het Sinterklaashuis! Van dinsdag 19 november tot en met woensdag ...

Nog even nagenieten van de intocht van Sinterklaas:

Veel politie op de been bij rustig verlopen Sinterklaasintocht in Eindhoven

De aankomst van de Goedheiligman verliep zaterdagmiddag zonder problemen: de Sint en zijn pieten wer...

adv.